Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2008 04:16 - Полицията в другите страни от ЕС.
Автор: rockbul Категория: Политика   
Прочетен: 1160 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2008 04:16


След, като предприехме трудната стъпка да имигрираме с моето семейство в държава от ЕС за да си осигурим нормален начин на живот ще споделя моите наблюдения от полицията и защо тя не е такава, като в България? Пиша за Канарските острови, който са Испански протекторат. Още първите дни от нашето пребиваване преди три години тук, когато полицаите ни спираха с нашият автомобил  по пътищата с най- добрата си усмивка ни казваха и то на английски ( тогава ние не знаехме Испански), какво трябва да направим за да бъдем читави според закона на Испания. Без да ни глобяват или наказват ни обясниха, че коланите са задължителни и на задната седалка и че малкият ни хлапак трябва да има специално столче докато стане 1,30 м. висок. Спираха ни няколко пъти и имаха търпението да ни обясняват докато станахме редовни. Следва нещо много важно... полицията тук няма право да взема пари на ръка. И така прави за разлика от Българският полицай. Не мислете, че хората са толкова различни и , че не се блазнят от рушвети и тук ! При нас полицая мисли така (  преразказвам думи на действащ полицай относно мои въпроси ). Нищо не му пречи да вземе рушвет от 100 или 200 Евро и да си затвори очите за някакво констатирано нарушение. Какво следва обаче от това? Ако по някакъв начин някой разбере за това, а това е толкова лесно със записващите мобилни телефони в днешно време той на момента е уволнен от полицията. И както се знае западният свят живее на кредит му се спират всички кредити било за къща или кола. По всяка вероятност жена му ще се разведе с него защото той няма да може да си намери подходяща работа и всички в махалата ще го гледат на криво за неговото деяние. Е....помислете си защо един Испански полицай не би взел рушвет и да се лиши от цялото си бъдеще? Така са си го направили хората и за това вярвят на полицията и живеят без престъпления и корупция!  Това го пиша за да разберете, че нещата се регулират от народа в демократичните страни.  Ако в нашата България хората не започнат с неприязън да гледат на корупцията и да я отхвърлят никой не може да ни помогне! Всичко си зависи от нас. "Каквото си постелем на това ще си легнем!"  Аз харесвам правовият ред тук и се моля един ден и в България да стане така. Тогава обещавам ви, че ще се върнем в нашата родина и ще се опитаме да "живеем в ползу роду", както казваше Жорж Ганчев.


Тагове:   страни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. grigorsimov - От кого зависи това?
07.12.2008 09:27
Както пишеш: "той на момента бива уволнен", което значи, че поведението на полицията зависи от тези, от горе, и много по-малко, от долу! Затова, да не бързаме да се самообвиняваме, защото не малко наивни хора и у нас са правили, и правят, опити да разобличават най-фрапантните сзлучаи на "катаджийски рекет", но резултатите обикновено ги отказват.
А корупцията, рекета и задължителното (силово)застраховане, са по скоро налагани от горе, с цел, именно, развращаване и анархия!

Това ще ви се стори не особено основателно и неаргументирано, само ако не знаете за плановете и инструкциите на задкулисните центрове на (реалната) власт!
Желая ви успехи, и бъдете все така активни и заинтересовани, каквито несъмнено сте!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1031970
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1363
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930