Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2009 03:29 - Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен
Автор: rockbul Категория: Политика   
Прочетен: 10828 Коментари: 34 Гласове:
7

Последна промяна: 02.08.2009 14:55


Внимание ! Този закон не съм го сътворил аз.
imageЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г.

Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.

Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;

2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;

3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения ”Народен съд”;

4. моралния и икономическия упадък на държавата;

5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;

6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;

7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;

8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;

9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдаване на изброените по-горе действия;

10. безогледното унищожаване на природата.

image(2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:

1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразяват публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки;

2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 г. се присъедини към международни актове по правата на човека;

3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;

4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като:

а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия;

б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;

в) лишаване от право на собственост;

г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;

д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната;

е) лишаване от гражданство;

image5. безнаказано се извършваха престъпления и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица;

6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.

Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен.

(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.

Законът е приет от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

След, като всичко това е гласувано и одобрено от народното събрание преди 9 години защо трябваше да им сърбаме попарата отново до преди десетина дни ? Хем са престъпници, хем управляват държавата? Нещо не мога да схвана нещата? Някой е луд и мисля, че не съм аз. Видяхте ли какво стана на Бузлуджа? Митинг на престъпници разрешен от държавата?! Ха  сега де ? А какво се случи през зимата, когато недоволния народ излезе на площада? Бойко каза, че протеста е незаконен и трябва да се спре. Всички видяхме с колко пукнати глави беше спрян. Невиниият народ гризна дръвцето, а престъпниците си играят хорцето. Е сега му е времето на премиер Бойко да удари по масата и да се свърши веднъж и за винаги с трагедията в много томове..." България" ! 

Съмнявам се дълбоко, че това ще се случи ! За това апел към всички мои приятели: " Колкото по - бързо напуснете страната, толкова по- дълго време ще ви остане да живеете нормално" !



Гласувай:
7



1. ka4ak - Първанов с натовска каска,свещ в църква и портрета на Левски зад гърбът???!!!
02.08.2009 03:46
А пък и Гоце!!!Станишев Ватман ние сме на всеки километър???!!!???Пирински....да продължавам ли!!!!!!
цитирай
2. thetrooper - Ако напуснем страната,
02.08.2009 08:14
кой ще държи комунистите вън от властта?
цитирай
3. baletlnetpepas - прочитайки този закон
02.08.2009 09:32
установих, че терористичните действия на Ахмид Доган през 80-те са морално оправдани
цитирай
4. анонимен - Идиот
02.08.2009 09:47
Не предполагах,че залповете на Аврора продължават да кънтят в главите на някое хора. Не ви ли омръзна повече от 20год да се въртите в кръг.Това си е твоята позиция но за тия 45 год все пак са се понаправили някои дребни хубави нещица ,които вече 20год се разграбват и рушат .Напъни се малко и дай няколко примера за нещо голямо построено последните години .Единствената придобивка е че сега всеки може да си говори и пише каквото му скимне имаже да се пътува но сега вместо ограничения няма пари за път така ,че резултата е същия.
цитирай
5. анонимен - Съгласен
02.08.2009 10:07
Да се криминализира експериментът БКП (БСП). Да се потърси отговорност на фамилиите: Славкови, Бокови, Лилови, Станишеви, Живкови
цитирай
6. анонимен - БКП-БСП
02.08.2009 10:21
Навсякъде след БКП слагайте и БСП- и обратно..Това е до #4...
цитирай
7. 4ervenotikveni4kov4e - Защо не пуснем една петиция?
02.08.2009 10:22
абсолютно, да не говорим, че цели поколения дадоха фира, но не мисля че бягството е начин, факт е че нещата се оправят, много бавно - няма как, но все пак се оправят. Чух ги снощи на пейката изкуфялите дъртаци - не могат да ходят - но тръгнали към Бузлуджа ..... Деменцията не прощава!!! Защо не пуснем една петиция?
цитирай
8. lambo - И анти-комунистите са национални предатели
02.08.2009 10:39
Прочетете ба-а-а-вно обвиненията. Какво липсва ?

Липсва геноцида над българската нация и планомерното съзнателно свръх-размножаване на турците и особено на циганите през време на комунистическия режим.

Не случайно това най-страшно престъпление липсва. Режима на етническия циганин Яшар (Т.Живков) и неговите юдейски съветници, бе заменен с режима на циганина Луканов и неговите наследници и пак юдейски съветници.

Унищобаването на нашата нация върви с пълна пара:
- над 2 милиона млади българи бяха принудени да емигрират
- над 270 000 български двойки не могат да имат деца. Нито една циганска двойка няма този проблем
- над 2/3 и над 85% от детските се дават на мургавите "трайно-безработни самотни многодетсни майки с нулев догход бруто"
- резултата - от всеки 4 родени деца - 3 са циганета
цитирай
9. анонимен - бачо Иван
02.08.2009 11:17
Много хубав закон.Само да сменим името на комунистическата партия и е приложим за всички политически партии управлявали България до ден днешен.
цитирай
10. анонимен - Typotii
02.08.2009 11:21
Kak moje takiva prostotii da pi6e6 nemoga da razbera, absolutno promit mozyk si. 80 % ot hora osydeni ot komunisti4eskiq rejim sa slujili na nacistkiq rejim , tozi koito uni6toji milioni hora , i dovede sveta do katastrofa. 20 % sa nevinnite, no nima prehvalenite ti evropeici ne sa izbivali nevinni hora, primersi v istoriqta mnogo. I ot 45-89 se postroi Bulgariq, ot 89 dosega se ru6i , pylna tragediq e tova koeto se slu4va, cqlata tazi razruha na vsi4ko stroeno s tolkova trud, zatova navri si 4lenovete v gyza i se udu6i s tqh, ti za drugo ne stava6 geizer!
цитирай
11. анонимен - NEGRA MOTNOST
02.08.2009 11:58
Моля да ми поясните:Какво означават тези цифри наречени код?Израза ако не искаш да бъдеш чук ще бъдеш наковалня-определя металургичното понятие:издържливост и широка метална основа върху която с метална част наречена чук се изкова нужното сечиво за бита ?В двадесет и първи век това се извършва от машини-електронно задвижвани на ел,захранване,Остава въпроса:спазва ли се охраната на чавека-семейният индивид на съответният труд навсякъде?
цитирай
12. анонимен - Аман от блогъри, и-нет тролове и мързели
02.08.2009 12:22
Бабината ти трънкина!
Седнете си на гъ*а и почнете да рабитите, търтеи интернетски...
цитирай
13. анонимен - Zakonza obiaviavane na BKP rejim za kriminalen
02.08.2009 13:41
Gen.Borisov triabva da se prevurne v gen.Pinochet i da deistvuva kato nego.Triabva da se poiaviat dostoini bulgari kato superpolitsaia Nikola Geshev i prof.Al.Tsankov koito da zalichat BKP/BSP zavinagi!!!
цитирай
14. rockbul - към 10 анонимен
02.08.2009 14:03
Установено е, че анонимните в 120 % са гузни от нещо си хора. За това се крият зад анонимността ! Няма как да разбереш защо съм копирал, а не написал този закон анонимен, защото се е случило нещо точно с твоят мозък и съзнание . Благодаря , че ми преписваш авторството на цял закон приет от народното събрание . Ще ти призная нещо: - "Нямам, ама никаква заслуга в създаването и обнародването на този закон" ! И още нещо обединена Европа излезе с официален документ за официалното признание престъпните действия на Русия и Сталин за започването на "II-та световна война" и за престъпленията срещу човечеството. Поставен е знак на равенство между Хитлер и Сталин. Това също не съм го измислил аз да си призная още в началото . Само напомням,
цитирай
15. rockbul - до 4 анонимен- идиот
02.08.2009 14:25
Пак залпове са ви в главата приятелю. Написано е от горе, че това е решение на Народното събрание, а не моя позиция . То се видя за 45 години какво се построи. Вашите залпове ни докараха до третата национална катастрофа и съсипването на държавата. Нейде комунизма да е успял по света ? Примери ще получим ли ?
Въпроса е принципен. Комунистите са се отнасяли по доказано престъпен начин срещу опоненти си и срещу своя собствен народ и за това трябва да има възмездие, както е нормално да се случи във всяка правова цивилизована държава . Ако някой изнасили жена ви или дъщеря ви или ги претрепе ще му кажете ли : ...."Не предполагах,че залповете на Аврора продължават да кънтят в главите на някое хора. Не ви ли омръзна повече от 20год да се въртите в кръг." ( това е ваш цитат) Ако така мислите явно диагнозата трябва да се определи със сигурност !
цитирай
16. nakom - Комунизъм никъде по света не е строен
02.08.2009 15:13
Строен е марксизмо ленинизъм.Той се провали.Изцяло по марксовите теории, нищо не е строено.За да се строи - трябва да се срути капитализма.А дотогава все още има време.
Частично комунизма успява в Китай.Дъравата която скоро ще управлява целият свят, за ужас на света.
През т.нар комунизъм е построено всичко в тази държава, от най-големите заводи до последният селски кенеф.През т.нар демокрация, се строи малко, на парче итн.Има си нормално обяснение - тогава ресурса на държавата отиваше за строежи а за потребление - нъцки.Сега потреблението се осигурява от частният сектор, държавата има приход колкото си щеш но само се краде и приватизира.
Комунистите са се отнесли доста по-справедливо от царските офицери, обявили война на собственият си народ, продължила от 1923 година до 1944 вкл.избитите официално от народният съд (около 10 000 мисля бяха) са 1/5 от избитите само през Септемврийското възстание.Тук не слагаме войните на Фердинанд, войнишкото възстание 1918 г, варненските бунтове на жените или зърнените бунтове, възстанието на Коста Пекянац, деветоюнските кланета, закараните в Треблинка македонски евреи, Драмското възстание, Гюмюрджинската автономия, кланетата в Битоля и Скопие ( за тях може да се научи само от македонските форуми), разстрелите на близките на бели и червени андарти в Гърция през окупацията, опожаряването на село Бойник в Сърбия и много други радости на режима.След това всичкото, слизат разни от планината и започват да колят.Напълно нормално, както писа нашето домакин рокбул - изнасилят ли ти жената или дъщерята, биеш и не питаш.
Така че има не за какво да славословим комунизма, но тоталното му отричане означава само едно - елементарно деление на нещата на "добро" и "зло" като всеки си назначава кое да му е добро и кое зло, и става мармалад.Нещата са многопластови, няма добър режим или строй, както няма и такъв без заслуги или грешки.Трябва да си пълен тъпанар за да отречеш че както хората, така и действията им (от срането до измислянето на религия) имат както положителна така и негативна страна и последици съответно.
Аман от задръстени
цитирай
17. rockbul - Аман от задръстени- Красньi октябър
02.08.2009 15:35
Това , че си ми дошъл на гости не е лошо. Не разбирам смисъла да пишеш на диалектен български в началото, а след това минаваш на литературен? Може би показваш своето македонско самосъзнание? Няма лошо и в това. Всеки е свободен да се самоопределя за такъв дето най- му харесва. В Китай не " успява " комунизма, а капитализма и зверската експлоатация на деца, жени и възрастни, който за паничка ориз работят, като роби по 12-15 часа на ден. Не е добър примера с Китай да знаеш !
Ще се съглася, че жертвите на народният съд са 10 000 ( това обаче не са смъртните присъди) . Тогава почваме да слагаме знака + 30 000 човека само в казанлъшко в периода 1944- 1954 в 14 масови гроба + само за СтароЗагорско

*Стойчо Неделчев - Чочоолу с партизанско име пантерата. Той е извършител на 161 групови или индивидуални убийства.

*Христо Келчев - оперативен работник на ДС и посланик на България в Северна Корея до пенсионирането си. Келчев е покойник, но "има на сметката си" около 20 убийства.

*Марко Марков от село Дъбово, дълги години е началник на ДС в Казанлък. Освен убийствата на 22-мата казанлъчани, той ръководи екзекуцията на сливенските горяни и лично участва в разстрела на една от групите. Йордан Маринов успял да изброи 100 негови убийства.

*Петър Калайджиев е подбудител на 70 убийства. Преди 1944 г. бил сътрудник на царската полиция, след това на ДС. Той бил резидент на съветското военно разузнаване и на 9 септември лично изготвял списъците на осъдените на смърт. И до днес живее в Казанлък, но избягва да говори за миналото.
"На 93 години е .
Синът на палача на Старозагорския затвор, който има 210 убийства. Баща му собственоръчно е обесил Никола Петков. После се похвалил, че "човекът умрял много бързо". Палачът увиснал на него, за да го довърши", разказва Йордан Маринов.

Петър Калайджиев е единия от тримата останали все още живи участници в класацията. Другите двама са:

*Иван Войников, който понастоящем живее в село Крън.

*Иван Цонев, който е родом от село Средногорово, Казанлъшко, но живее в София.

По обща преценка жертвите на комунизма в България са около 130 000 човека !

Ако искаш да направим отделна тема за гробовете създадени от комунистите в България, но се страхувам, че не съм компетентен и ще изпуснем много важни събития ? Ако ти е интересно влез в някой исторически форум и там може да попълниш пропуските в знанията си от този период.
цитирай
18. анонимен - Идиот
02.08.2009 16:11
Така-разбрах, че комунистите не стават за нищо и нищо не са построили.Хайде сега да ми кажете нашата сържава ли е фалирала или Америка-дефицита и е толкова ,че не мога да го напиша.Това ли е модела за подражание- и гащите на задника на кредит
цитирай
19. анонимен - Иванчо от приказките
02.08.2009 16:11
Каменен бик, ти някога ходил ли си в Ястребино?
цитирай
20. анонимен - Идиот
02.08.2009 16:18
Сега всички антикомунисти да кажат защо Америка фалира и ни натресе криза и на нас.Там нали са от гений нагоре и нямат комунисти да убиват ,крадът и източват.Даже и министър с голям опит от там ни пратиха.Те фалираха но поучават и критикуват нас.Това ли искаме и ние-и гащите на задника на кредит.Докато на вратата цъфне съдия изпълнителя
цитирай
21. анонимен - Само така автора. Който не е съгл...
02.08.2009 17:40
Само така автора.Който не е съгласен с тезата ти не му пускай коментара.Останете си само единомисленици.Между монолог и дискусия има някои дребни разлики но те и комунягите са същите.Не искате да сте различни или мислите ,че вие сте правите.А иначе ако съберем жертвите на комунизма и тия през турското робство започвам да се чудя колко са били всъщност жителите на България
цитирай
22. rockbul - Отново към анонимен 19.
02.08.2009 18:06
Rockbul значи българска скала, rock bull е каменен бик, както си се опитал да го преведеш. Става въпрос за България BULgaria, а не за бичета . Още веднъж напомням, че това е решението на народно събрание и като такова трябва да се изпълни ако се смятаме за правова европейска държава. А това дали съм посещавал Ястребино, Жабляно, Хатин , " Слънчев бряг", " Белене " или още подобни " курорти " не е предмет на този пост си мисля аз.
цитирай
23. rockbul - Анонимен 21
02.08.2009 18:10
Приятелю, ако искаше да дискутираме най- малкото щеше да си напишеш името или ник нейма. Защо мислиш, че съм задължен да отговарям на виртуални хора или да ги пускам на гости в къщи. Предполагам, че и при теб е така, като някой не те кефи не го пускаш в къщата си, нали ?
цитирай
24. rockbul - 20. анонимен идиот
02.08.2009 18:30
Каква е връзката между Америка и комунизма не разбирам. По скоро такава няма ! Става въпрос за установени престъпни деяния от страна на комунистите в България срещу собственият си народ и тяхното излагане, чрез гласуване в народното събрание в публичното пространство. За това иде реч, а ако искаш си купи не само гащи, а и кюфтета на кредит. Това няма никакво отношение към дискусията ни за комунистическите престъпления в България !
цитирай
25. rockbul - Професионалистът го е написал така :
02.08.2009 18:45
Европа най-после нареди Сталин и СССР до Хитлер

от Иво Инджев юли 3, 2009

Парламентарната асамблея (ПА) на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) прие резолюция, с която се слага знак на равенство между ролите на нацистка Германия и на Съветския съюз за избухването на Втората световна война, съобщи Асошиейтед прес.
.

Приетата днес на заседанието във Вилнюс резолюция призовава страните членки да обявят 23 август за ден за почитане на паметта на жертвите на сталинизма и нацизма. На тази дата през 1939 г. двете тоталитарни тогава държави подписаха пакт за ненападение, с което си поделиха Европа, посочва агенцията.

Резолюцията на ОССЕ бе приета въпреки острите възражения на Русия. Москва обвини западните държави, че се опитват да фалшифицират историята и омаловажават жертвите, направени от Съветския съюз за разгрома на нацистите.
Резолюцията може да усложни усилията на Русия и Запада да отбележат заедно на 1 септември 70-годишнината от началото на Втората световна война, посочва АП.

Най-после малко справедливост – това е първият по рода си международен акт, който поставя истината пред целесъобразността в международните отношения в изговарянето на истината за най-драматичния сблъсък в човешката история.

Очаквайте писъци от страна на разклатената от „справедлив гняв” българска пета колона- същата, която е млъкнала раболепно през онази 1939-та след пакта „Молотов-Рибентроп”, когато Сталин нарежда в страната и в чужбина ( като България) да плъзнат емисари и да сменят антифашистката реторика с обяснение за близостта на съветския и германския (национал)социализъм в двете работнически държави.

Тази европейска инициатива връща вярата, че не всички държави са маскари и че Европа дава пример за това, как може да надмогне собствения си егоизъм в името на една справедлива кауза, макар да няма интерес да се кара със своя суровинен придатък и необятен пазар Русия.

И защо не? Европейски съседи, воювали през вековете на ръба на взаимното унищожение намериха сили да изградят доверие и дори приятелство в наши дни. Защо да не могат да кажат истината в очите на Русия, която смята себе си за недосегаема за съда на историята и има претенциите да бъде наследник на СССР в имперския смисъл на думата. Щом е така, ще трябва да понесе и негативите на съветското „величие”.

И още нещо: не е тайна, че „големите” държави в Европа правят този жест на солидарност под натиска на малките – на онези, които са опитали съветския ботуш. Това е демокрация в действие във взаимодействието между цели държави. Пример е за това, че светът върви в правилна посока, щом е възможно „големите” да правят подобни принципни жестове под влиянието на „малките” без за това да има никаква изгода, дори напротив – слагат си „руски” таралеж в гащите, което никога не е било здравословно.

Познайте коя от бившите почти съветски републики прави изключение като активен участник в инспирирането и подготовката н документа! Същата, която не участва например във форумите на източно и централно европейски държави за търсене на изход от прекалено голямата зависимост от руския внос на суровини. Същата, която беше много горда с факта, че няма нужда от съветски войски, за да бъде най-верния съветски сателит.

Добре, че поне формално сме в Европа…
цитирай
26. анонимен - Че как иначе. Да не искаш да гласуват ...
03.08.2009 09:51
Че как иначе.Да не искаш да гласуват Англия и Франция срещу себе си .Те нямат никаква вина за Втората световна война .Че кой се правеше на ударен когато Германия в нарушение на всички договори започна да се въоръжава и да прави армия.Същите ,които сега гласуват резулюции.А колкото до това дали имаме нужда от съветски войски -сега имаме американски бази.Но те са ни братя и то истински ,а не като гадните комуняги от СССР.Ние сме държавица и винаги ще сме сателит на някой.
цитирай
27. spasymyr - От Вуте трудно става борец
04.08.2009 02:14
"Ако нацията е убедена,че годсподващата държавата власт не е насочена към развитието на културната,икономическата и други потребности,а обратно,работи за тяхното заличаване,то не е само право,а и задължение на нацията да свали такава власт и да се установи власт,съответсваща на интересите на народа."
Из всеобщата декларация за правата на човека явяваща се съставна част на очредителните документи на ООН

цитирай
28. анонимен - Eстествено, че Русия ще бъде против ...
04.08.2009 15:48
Eстествено ,че Русия ще бъде против тази фалшификация.Там няма семейство без загинал през войната.Това колко човека е унищожил Сталин не е грижа на другите страни.Войната обаче е факт и над 30 милиона убити също.От тях 20 милиона руснаци.Ти може би си привърженик на теорията ,че за България щеше да е по-добре Германия да беше победила-щяхме да сме победители и Гърция още да ни плаща репарации ане ние на нея.Съвсем естествено е ти да твърдиш и ,че в българия не е имало фашизъм.Всичко си е било тип-топ -само някакви гадни комунисти са искали да свалят демократичния режим,а онова клаха народа както турчин не го е клал се отнася за времето на Аспарух.Ти мразиш комунистите по някакви си твои причини.По същия начин те пък мразят философи като теб
цитирай
29. rockbul - до прикрит антифашист 28
04.08.2009 16:13
Започвам с цитат на анонимен 28 : " Съвсем естествено е ти да твърдиш и ,че в българия ( с малка буква) не е имало фашизъм " ( цитат на анонимен 28).
Толкова ли ви е страх да си напишете името. Не живеем в комунизма вече няма страшно от преследване.
На 31 октомври 1922 година Мусолини създава кабинет и встъпва реално във власта. Това е и датата за официалното вземане на власта от фашистите в Италия. В Италия и света се появява фашизма. В Германия през 1933 година идва на власт Хитлер като предводител на " Националсоциалистическата германска работническа партия ". Не е фашистка партията му, а националистическа. Е как и кога имаше време в България да се развие фашизма да дойде на власт и през 1923 година, само една година след идването на Дучето на власт в Италия и официалното обявяване на фашизма е вдигнато първото антифашистко въстание( аре не се бутайте в шамарите на Европа и не се натискайте да правите България първата фашистка държава). Има две възможности: Или българите са разполагали с машина на времето или, което е най- вероятното са разполагали с пропагандна комунистическа машина. Да аз , както и много хора на планетата не харесвам комунизма, фашизма, нацизма , расизма , подтисничеството и деспотизма , диктаторски режими от африкански, латиноамерикански и китайски тип. Всеки сам избира как да живее. Свободен и със свободна воля или мачкан и експлоатиран като животно от диктатори. Изборът е личен, както и разбиранията ни да живеем по- красиво и по- достойно !
цитирай
30. анонимен - Не съм фен на никакъв -изъм. Но да се ...
04.08.2009 18:18
Не съм фен на никакъв -изъм.Но да се правят отценки на нещо след 50-100год е много лесно.Те и всички революции и възстания са били жестоки но без тях къде щеше да е света сега.А за това дали е имало фашизъм в България може да отидеш да поспориш с някой, на който на дядо му са разнасяли отрязаната глава на кол.Както най- вероятно ти имаш зъб на комунистите защото имаш близки пострадали от тях ,така ще ми разрешиш аз да не харесвам определен режим , който ти казваш ,че не е фашизъм.
цитирай
31. rockbul - до анонимен 30
04.08.2009 19:04
Съгласен съм с теб. Аз никъде и никога не съм твърдял, че царският режим преди 1944 година ми е по вкуса. Просто се опитвам да разбера защо са му казвали фашистки режим след като не е истина. Историческите данни с който аз разполагам поне не показват съществуването на такъв. Вие сами сте изпитвали подобието на фашизма- комунизма. Е някъде по царско време да е имало едно партийност, диктатура на една партия и на един диктатор. Не съм чувал за такова нещо. Ако вие имате исторически доказателства ще е интересно да ги споделите. А колкото до главата на някой дядо набучена на кол не ми е необходимо. Живях около 30 години в диктатурата на пролетариата и няма нужда някой точно мой близък да е пострадал от режима.Всички го отнесохме вкупом ! Аз самият гризвах дръвчето непрекъснато, както и 90 % от моите сънародници и това не са оценки от 50 или 100 години. Съвременниците са живи и помнят . Май много се отклонихме от темата. Пак казвам всеки е свободен да изповядва своите идеали и ценности и да изживее остатъка от живота си както намери за добре за себе си, аз семейството си и за приятелите .
Ако искаме да живеем в европейска правова държава трябва да спазваме законите. Виновните независимо от каква партийна принадлежност, пол вероизповедание и раса трябва да си понесат заслуженото !
цитирай
32. анонимен - Пълна глупост
04.08.2009 19:47
Този "проектозакон" е пасквил и обслужва единствено болните мозъци на сините комплексари.
цитирай
33. rockbul - 32 анонимен
04.08.2009 21:10
Това не е проекто закон. Явно много ти се иска да е така ? Не се притеснявай, ако не си правил золуми няма да те закачат. Горе копираното е гласувано , одобрено и публикувано и Обнародвано в Държавен Вестник. бр.37 от 5 Май 2000 г. Винаги идва "видьов ден" но защо се притеснявате, който не е правил престъпления ще си изживее старините при семейството си. Който обаче е лишил други хора от най близките им ще трябва да си изсърба надробеното. На добър час на справедливостта и възмездието !
цитирай
34. alexpk - Чудесна статия
04.08.2009 21:11
Трябва да има закон за декомунизацията,както в Германия е имало за денацификация след 1945г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1031447
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1363
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930