Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2008 20:25 - Разкривайки предисторически цивилизации: петрола и теория за еволюцията
Автор: rockbul Категория: Технологии   
Прочетен: 1278 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.09.2008 20:41


Разкривайки предисторически цивилизации: петрола и теория за еволюцията


PureInsight.org

 

 
 

Цената на петрола продължава да се покачва. Хората се чудят, колко години остават преди да се изчерпат петролните запаси на Земята от стотиците хиляди коли и стотиците хиляди самолети. Например, един Boeing 747 трябва да бъде напълнен с 85 тона гориво преди всяко излитане, а свръхзвуковият самолет Конкорд се нуждаеше от 96 тона. На днешно време започнаха да се появяват електрически коли, но изглежда че нямаме електрически самолети, които също така да могат да летят. Дневната консумация на суров петрол по света се увеличава с поразително темпо. Данните за 1996 година сочат, че е била повече от 70 милиона барела на ден. ОПЕК (Организацията на изнасящите петрол страни) предвижда, че през година 2020 хората по света ще използват 100 милиона барела на ден (един барел съдържа 159 литра или 49 галона). Но ОПЕК също така предвижда, че въз основа на съществуващите количества, които се извличат от петролните кладенци, естествените запаси на страните от ОПЕК ще могат да се запазят за 80 години, и тези страни, които не са в ОПЕК, могат да добавят още 20 години. Изглежда, че количеството на петрол е в изобилие, въпреки масивното му консумиране.

Страни с най-големите залежи на петрол, както се потвърждава от ОПЕК са: Саудитска Арабия с 261.4 билиона барела годишно (приблизително 29 билиона тона), Ирак с 112 билиона барела (12.4 билиона тона), Обединените Арабски Емирства с 97.8 билиона барела (10.8 билиона тона), Кувейт с 96.5 билиона барела (10.8 билиона тона), и Иран с 92.6 билиона барела (10.3 билиона тона). В тези числа не се включват петролните запаси на страни като Русия, САЩ и Китай.

Днес, учените вярват че петрола е бил създаден, когато предисторически растения и животни са се разложили под много висока температура и налягане. Въпреки това, те не открили колко цикъла на масово унизения на предисторически култури са били необходими, за да се произведе това огромно количество петрол, което извличаме днес. Тогава, наличието на петрол дължи ли се единствено на разлагането на органична материя?

Знаем, че 70 % от човешкото тяло или тялото на животно е вода, като остава 30% материя за разлагане след смърт. Според неотдавнашни теории, единственият начин според които петрола може да се формира, е при екстремалните температури и налягане, които съществуват дълбоко в Земята. Човешката популация на Земята е 7 билиона. Да предположим, че теглото на всеки човек се равнява средно на 70 кг. Ако добавим към това популацията от домашни животни (животните в дивата природа не се изключват от тази сметка), не е трудно да се установи, че световната популация може да произведе около 300 милиона тона суров петрол. Но по данни на ОПЕК, хората по света консумират по 2.9 билиона тона всяка година. С други думи, 300 милиона тона, ще са достатъчни само за месец и половина, при сегашното ниво на консумация на петрол.

Някои хора биха спорили, че телата на предисторическите животни са били огромни и многобройни. Но независимо колко големи са били динозаврите, техният брой е бил ограничен от ресурсите на Земята. Някой от тях са били месоядни, а други тревопасни. Най-скорошните от тях, най-вероятно са консумирали огромни количества растителност. Ние може да предположим колко растителност е съществувала на Земята, като изчислим количеството на каменни въглища в Земята. От там, използвайки компютри, може да изчисли, колко динозаври са живеели по Земята. Но в този момент, човек може да забележи, че съществува голямо несъответствие между количествата на петролни залежи на Земята и броя на животните, които са живели по нея.

В допълнение, за да се образуват такива огромни количества петрол, като допълнение към високата температура и налягане, огромно количество животни е трябвало да умрат по едно и също време.

Нова теория, която си спечели определено възприемане от научните среди , твърди, че преди 65 милиона години астероид се удря в Земята и убива популацията от динозаври. Тогава излиза въпроса, колко такива катастрофи ще са необходими, за да се произведе достатъчно петрол, който да посрещне нуждите ни днес? Погледнато от друг ъгъл, казва се че възрастта на Земята е приблизително 4.6 милиарда години. Ако такива катастрофи наистина са се случвали толкова често, предшествениците на хората няма да са имали възможността да преминат през процеса на еволюция!

Тогава, каква е истината за произхода нашият живот?



Тагове:   теория,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1028534
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1362
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031