Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2009 04:02 - Спор за необходимоста от Иисусовата смърт на кръста?
Автор: rockbul Категория: Технологии   
Прочетен: 1513 Коментари: 3 Гласове:
0



Говорим за човечеството, чиито отец е Бога и за това, че той заради един човек Адам наказва всички хора по Земята ?! Човечеството се състои от европейци, азиатци, индианци, ескимоси, махорерос, гуанчи и каквито там се сетите народности, племена и личности. До колкото знам християните в този свят не са повече от един милиард. Останалите пет  милиарда никога не са чували за Библията или поне не я познават отблизо. И не съм чувал някога индианка или ескимоска да не е страдала при раждане. Какъв е смисъла да наказваш някого без самият той да знае защо е наказан. Доста глупаво за такъв мъдрец, като Бог...не мислите ли ? Значи, който е грешен умира? Ами сестра Тереза, ами Махатма Ганди, ами Далай Лама или всички дечица, който в невръстна възраст умират от болести и катастрофи. С какво едно 2 годишно детенце е прегрешило, че трябва да умре? Не ми го побира ума, наистина! Колко по- логично е когато един опит е неуспешен го прекратяваш и го пращаш в кошчето. Създаваш втори, трети и когато нещата се случват според Божията воля оставяш произведението си да се развива и ти да се радваш на него. Поне така правят надявам се "не грешните" хора на изкуството. Творят и когато харесат произведението си го представят пред широката публика. И освен хората консумиращи красотите създадени от тях то и създателите се радват на постижението си. Звучи ми доста по- нормално, отколкото да колиш и бесиш защото произведението ти е неуспешно и за това да виниш не себе си ( твореца), а да виниш произведението. Нелогично някак си? Не мислите  ли?
Що за неразумно влечение и сляпа страст е любовта ми към детето ми не мога да осъзная. Мисля, че това е най- чистата любов в света. Родителя обича чедото си без всякакви уговорки и пазарлъци. Ето това аз наричам чиста любов!  Е  тогава, какво излиза, че нашият отец Бог не изпитва нормалната родителска любов към нас неговите чеда и само ни наказва, мори, коли, смърт, смърт...навсякъде. Ще изляза от добрият тон и ще кажа: " Бах мама му, каква стана тя " ?
Това значи, че и в райското си състояние първите хора
са имали възможност за друга употреба на свободата си– да разкъсат битийната си връзка с Бога и
да минат към едно автономно съществуване, черпещо сили само в тварната си природа.
Това според мен значи, че създателя е разрешил всичко това да се случи. Дали е бил безсилен да прекрати това човешко "безумие"? Как мислите? Едва ли не излиза, че Той само това е чакал за да започне със секирата да раздава правосъдие. Не ми е много логично. Кой баща ще претрепе чедото си защото не го е послушало? И не само това ами ще му отнеме и живота? Безразсъдният...да ! Нормалните хора не постъпват така, да не говорим за такова съвършенство, като Бога. Ще се съглася с вашите твърдения, само ако има някакво доказателство, че човешката и Божията логика нямат нищо общо! Ама нали ни е създал по свой образ и подобие? Да вярвам на написаното без да използвам логиката си (която Бог ми е вменил) е същото, като да повярвам на Дарвин, че сме произлезли от тези иначе много симпатични животинки маймуните!
Преди грехопадението цялостното човешко тяло е изразявало чрез себе си
личностната неповторимост; в него е бил въплътен динамичният призив към
жизнено единение, към себеотдаване в любовта.
До колкото съм прочел и знам и след грехопадението човешкото тяло продължава да е уникално и личностно неповторимо. Не разбирам къде е противоречието? Да и сега съществува призива за жизнено единение. Пак няма проблем. Любовта винаги е била себе отдаване. Така е и сега в днешната епоха. Да не би вие  да не обичате майка си или децата си и правиш с тях пазарлък. Ще ви обичам, ако и вие ме обичате? Пак ми е доста нелогично?!
Спор с една опонентка. Ако ви е интересно публикувайте вашето мнение. Благодаря!


Тагове:   философия,


Гласувай:
0



1. анонимен - Човече , така като ги
24.03.2009 04:50
представяш нещата - ами това си е просто въпрос на семантика :) Ако не бях станал да пия вода изобщо нямаше да ти видя поста . Що не пишеш в по-нормално време ? Иначе задаваш интересни въпроси и бих ти отговорил ,за да не се измъчваш , ама ми се спи . Все пак е почти 5.00 часа :)
Нищо ще ти пиша отговора на лични , като се наспя :)
Поздрави!:)
цитирай
2. rockbul - Sartorium !
24.03.2009 07:34
При нас, дето живеем разликата с Българското време е 2 часа назад. На всичкото от горе работим вечер и се прибираме от работа в 2:30 ч. Бг тайм. Докато разпуснем и пием по едно приспивателно с лед то станало 4 часа в Добрич. Благодаря за вниманието !
цитирай
3. slavuncho - Мисля, че си пропуснал още два много интересни
24.03.2009 10:06
момента от писанията.
Защо бог изгони Адам и Ева от рая? Щото били наръпали ябълката на Познанието! А сега де - не на друго, а на Познанието! Чел съм най-дивашки обяснения по този въпрос и за това продължавам да си го задавам.
Второто е аксиомата "Блаженни са нищите (бедните) духом!". И двете очевидно са в логическа връзка. Блаженството хич не е шега работа в християнството и се чудя тези хора що пращат децата си на училище? Защо ги лишават от блаженство?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1031817
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1363
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930