Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2009 02:47 - " Еволюцията невъзможна 2 "
Автор: rockbul Категория: Технологии   
Прочетен: 1479 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 27.04.2009 03:49


               Rockbul 25.04.2009
               С поредица от материали без да претендирам за изчерпателност ще се опитам да повдигна завесата на заблуждението и несъстоятелноста на една хипотеза съществуваща почти 140 години ! Все още нямам изградена хипотеза за създаването на живота във Вселената ( на Земята по всяка вероятност е донесен от Космоса), но определено Дарвиновата куца и издиша почти на всяка крачка и е тъпо хората да бъдат лъгани и да продължават да ги заблуждават.  Ще разчитам и на вашето участие дори и оборване на тезите!

Ако случайното формиране дори на един  протеин е невъзможно, то милиарди пъти по-невъзможно е един милион от тези протеини да се съединят случайно, по точно определен начин, и да образуват една цяла човешка клетка. Нещо повече, клетката не е изградена само от протеинова маса. Наред с протеините клетката съдържа и нуклеинови киселини, карбохидрати, липиди, витамини и много други химични вещества като електролитите, подредени в строго определени пропорции.  Всеки от тях изпълнява функцията на градивен блок или помощна молекула в различните органели.

Robert Shapiro, професор по химия в Нюйоркския университет и експерт по ДНК, изчислил вероятността за случайното образуване на 2000 вида протеини, намиращи се в една обикновена бактерия. ( В човешката клетка има приблизително 200 000 вида протеини. ) Числото, което било открито, е 1 на 1040000. (Това е едно невероятно число, получено при поставянето на 40,000 нули след 1.)

Професорът по приложна математика и астрономия в университетския колеж (Cardiff, Wales) Chandra Wickramasinghe прави следния коментар: “Вероятността за несъзнателно възникване на живота от неживата природа е единица с 40 000 нули след нея... Тя е достатъчно голяма, за да погребе Дарвин и цялата му еволюционна теория. Не е имало никакъв праисторическа субстрат нито на тази планета, нито на която и да било друга и ако възникването на живота не е произволно, то тогава то би трябвало да е плод на целенасочен разум.”

Ще дам още малко инфо за да може еволюционната каша да се забърка максимално.
За да се появи една протеинова молекула, намираща се в живите организми, не е достатъчно само точните аминокиселини да се подредят в точния ред. Освен това всяка една от 20те различни вида аминокиселини, разположени в структурата на протеините, трябва да бъде “лявоизомерна”. От химична гледна точка съществуват два вида аминокиселини “лявоизомерни” и “дясноизомерни”. Разликата между тях е огледалната симетрия между техните триизмерни структури, което е подобно на разликата между лявата и дясната ръка на човек. Аминокиселините и от двете групи спокойно могат да се свързват помежду си. Но от извършените проучвания е разкрит интересен факт: протеините във всички живи организми, като се започне от най-просто устроените, та се стигне до най-съвършените, са изградени единствено от лявоизомерни аминокиселини. Ако дори само една дясноизомерна аминокиселина се прикачи към структурата на протеина, той става безполезен. Доста интересно е, че при някои експерименти бактериите, на които се подават дясноизомерни аминокиселини, незабавно ги разграждат, а в някои случаи от тези разградени частици образуват лявоизомерни аминокиселини, които самите те да могат да използват.
            Нека за момент предположим, че животът се е зародил случайно, както твърдят еволюционистите. В този случай дясно- и лявоизомерните аминокиселини, които също са създадени случайно, би трябвало да бъдат в равни количества в природата. Следователно всички живи същества в структурата си трябва да имат както дясно-, така и лявоизомерни аминокиселини, защото от химична гледна точка и двата вида аминокиселини могат да се комбинират помежду си. В действителност обаче протеините в живите организми са съставени единствено от лявоизомерни аминокиселини. Въпросът ми е  как протеините от всички аминокиселини могат да избират единствено лявоизомерните и как нито една дясноизомерна не се е смесила тях ?
Нещо повече, тази характеристика на протеините увеличава объркването на “случайната” безизходица на еволюцията. За да може да бъде произведен един “съдържателен” протеин, няма да е достатъчно аминокиселините да са в точно определен брой, в съвършен ред и свързани съобразно триизмерната им структура. Наред с това всички тези аминокиселини трябва да бъдат избрани измежду лявоизомерните и между тях да няма нито една дясноизомерна аминокиселина. Също така не съществува нито един механизъм на естествен отбор, който да разпознава, че към реда е прибавена дясноизомерна аминокиселина и който да осъзнае, че тя е неправилна и следователно трябва да бъде отстранена от веригата. Тази ситуация още веднъж елиминира термина “случайност”.

В научната енциклопедия Британика, която е страстен защитник на еволюцията, пише следното: “...Аминокиселините на всички живи организми на Земята и структурни единици на сложните полимери като протеините имат една и съща лявоизомерна асиметрия. Това, от една страна, е все едно милиони пъти да хвърляш една монета и винаги да се пада тура. Абсолютно неразбираемо е как молекулите са станали ляво - и дясноизомерни. Този избор неизвестно как е свързан с източника на живот на Земята.” Ако след като една монета, бъде хвърляна милиони пъти и винаги се пада тура, дали е по-логично да обясним това със случайността, или да приемем, че някой умишлено се е намесил при хвърлянето?

Една ситуация, подобна на лявоизомерията на аминокиселините, съществува също и при нуклеотидите, най-малките частици на ДНК и РНК. Обратно на съдържащите се в живите организми аминокиселини, тук се избират само дясноизомерните форми на нуклеотидите. Това е още една ситуация, която не може да бъде обяснена със случайността.

В заключение трябва да кажем, че чрез вероятностите, които разгледахме по-рано, показват, че източникът на живота не може да бъде обяснен със случайности. Ако се опитаме да изчислим вероятността един средно голям протеин, съставен от 400 аминокиселини, да бъде избран единствено от лявоизомерните аминокиселини, то ние ще получим вероятност 1 на 2400, което е 10120. За да добиете ясна представа за това астрономическо число, нека го сравним с общия брой на електроните във вселената, а той е 1079. Вероятността тези аминокиселини да създадат необходимия ред и функционална форма ще даде много по-големи числа. Ако съберем тези вероятности и разширим предмета до формиране на по-голям брой и вид протеини, изчисленията ще приемат немислими размери.

Утре живот и здраве „ Еволюцията невъзможна 3 ” стига да не ми свърши питието. И тук съм ползвал  материали на г-н Яхя.

http://rockbul.blogspot.com/




Тагове:   еволюция,


Гласувай:
0



1. frontier - "Everything is possible" Nike
26.04.2009 02:55
Дорба статия.
поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1031203
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1363
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930