Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2009 05:50 - За Вселената и нашето съществуване.
Автор: rockbul Категория: Забавление   
Прочетен: 3484 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 12.02.2009 20:19


За Вселената и за нашето съществуване , или...не?!

От как свят съществува всички си задаваме трите основни въпроса: От къде и как се е създала вселената, от къде и как се е пръкнал живота на нашата планета и от къде и как този живот се е сдобил с интелект и абстрактна мисъл?

Първо ще се опитам да направя ретроспекция за това какво знаем до момента и кои са водещите тези.

 По въпроса за произхода на вселената.

1.   В момента най-разпространената хипотеза е , че вселената се е образувала от „Големият взрив” преди около 15 милиарда години. Тази хипотеза е подсигурена с доста доказателства  логични и математически . Има и своите недостатъци.

2.   Втората хипотеза е , че вселената е непрекъсната и съществува безкрайно дълго време и всичко, което се е случило е станало на принципа: „става-не става”, „жизнено-не жизнено”,  „приспособено-не приспособено”  и т. н.  Естествено и тази хипотеза си има своите недостатъци.

3.  Последната лансирана версия е, че вселената е създадена от велика мъдрост и огромно знание  наречено Бог.

 

Нека да по разсъждаваме и по трите версии. Да видим, какво ще излезе?

1.      Вселената е създадена от „Големият взрив”. 

2.       

3.        Философското обяснение е , че всичко, което познаваме и сме изследвали в нашите лаборатории и с нашите сетива е създадено от някакъв зародиш, който когато попадне в подходяща среда се развива, ражда, живее, обменя информация и умира. Нашата човешка логика ни кара да мислим, че и с вселената се случва същото. Раждане, живот и смърт. Има преки доказателства за това ,че вселената се родила в един момент, но това дали някога ще загине поне за сега е недоказуемо.

4.                 Най- очевидният пример е нощното небе.  Ако вселената съществуваше от безкрайно дълго време, то щеше да има безкрайно много звезди и за безкрайно дългото време те щяха до донесат светлината си до нас. Ние щяхме да наблюдаваме практически едно светещо нощно небе т.е. нямаше да има нощ. Нищо такова обаче не се случва. На нощният небосклон ние виждаме  достатъчно малко звезди, съзвездия и галактики, което е и едно от доказателствата, че идеята за съществуване на някакво начало на образуване на нашата вселена е вярна.

Второ, „ Реликтовото лъчение”, което беше предсказано теоретично се доказа и установи съвсем научно и точно. Това е ехото от „Големият взрив”, което съществува навсякъде във вселената. Американският учен Хъбълт изчисли константата на разширяване на вселената. Значи идеята е , че за да се разширява преди това е била свита в някаква хипотетична точка и от това място започва нейното нарастване. Това са няколко сериозни фундаментални мотива с които е подкрепена тази хипотеза. Голямото защо на тази  хипотеза е от къде е дошла материята за „големият взрив”? Битува идеята за „сингурлярност” на материята. Т.е. цялата материя е била съсредоточена в една свръх плътна точка, в която физичните закони нямат валидност. Огромна гравитация,  липса на време и пространство и т. н. Безкрайни величини. Най-големият ужас на математиците е думата „безкрайност”, а на физиците „сингурлярност” . Никой от тях не може да даде смислени отговори за тези термини. Действително е трудно за човешкият ум да си представи такива неща. Явно трябва да намерим друг, начин да обясним тези неща с по- обещаващи за разбиране термини. Има вариации на темата, че веществото идва от паралелна вселена, която поне за сега не е регистрирана  по никакъв начин. Може и да има някакъв вариант за вселенски пясъчни часовници, които непрекъснато преливат от едната в другата.  Или идеята, че всяка „Черна дупка” има сестра „ Бяла дупка” от, която се образува „Голям взрив” и се ражда нова Вселена. Защо това  може да се случи и дали се случва за сега нямаме отговор. Това е и препъни- камъчето  на тази теза. Друг съществен недостатък е, че Вселената е твърде млада и според математиката и теориите на вероятност е невъзможно да се създаде жива материя за този кратък, според вселенските измерения период. Има ясен математически модел, който е коректен в твърдението си , че вероятността да се създаде един протеин случайно, както твърди науката е почти равна на нула, да не говорим за милиардите протеини, които изграждат живите клетки. За информация една човешка клетка има около 200 000 протеина. Както виждаме обаче живот има и той се е създал някак си. Тук хипотезата за произхода от „Големият взрив” не може да обясни случайното създаване на живата клетка. Има вариации. Ако по някакъв начин успеем да разбулим тайната на тъмната материя, която според изследователите  е почти 90% от видимата такава във вселената то може би огромното количество материал ще създаде достатъчно възможности за образуване на жива клетка.  За сега учените се тюхкат къде да я намерят тази тъмна материя, която в същност индиректно показва, че я има, но доста яростно се съпротивлява на учените да бъде открита и установена... , а може би я няма?  

5.      Нека разгледаме втората хипотеза. Вселената е непрекъсната и безкрайна!

6.       

7.       Тази хипотеза може да отговори на въпроса за случайното образуване на жива материя, защото най- малкото е имало философски погледнато достатъчно безкрайно време да се опитат всички възможности за конфигурация на атомите и молекулите поставени в определена среда за да може след милиарди опити да се създаде живот. Някак си не ми го побира ума, но да продължаваме нататък. Както се казва в една гениална книга за „Галактическия стопаджия”, ако вселената съществува от безкрайно дълго време значи вече всичко се е случило в нея !  Първо за мен е трудно понятно как се е създал самият атом с точните отношения на зарядите, масата и междуатомните сили вътре в него. И забележете той притежава енергия, която го поддържа в активно състояние практически вечно. От къде се е появила тази енергия и дали и тя се само създава...доста странно. Интересното в случая е железните закони по , които съществува атома. Представете си там някой от тежките елементи. Стотици електрони се движат по своите псевдо орбити на различни нива в електронния облак и никога не се сблъскват или намаляват скороста или нещо друго нередно да се случва в тяхното съществуване. От тук на татък те започват да се комбинират и рекомбинират и да образуват все по- сложни съединения, който в последствие так прилежно се подреждат, че образуват сложни органични системи и живот разбира се. Тогава идва логичният въпрос, как безъзнателните атоми се сдобиха с тази информация за да се превърнат така елегантно в живот? Кои негови действия ще го накарат да знае как би трябвало да се пригоди към средата за да стане живо. Значи по някакъв начин атома  трябва  да знае кое е добро за него и кое не е ? Как той ще  знае това след като не жив и не притежава интелект, не може да разсъждава, не може да взема рационални решения, защото е лишен от такъв орган? Как без сравнение с нещо ще се образува такава комплексност като ДНК? Много трудно ме убеждават съвременните биолози. Да не кажа, че въобще не съм убеден в тази логика. Сигурно нещата имат далеч по- логично обяснение от колкото небивалиците в твърденията на съвременните научници. А от друга страна като погледнем всичко във познатият ни свят е в една чудесна хармония и все едно е създадено от някой. Не бързайте да ме корите, ще стигнем и до хипотезата за Бог. Големият ми въпрос е как  и от къде  неживата материя придоби информацията да се превърне в жива и защо? Защо камъкът трябва да стане жив, не му ли стига да си тежи на мястото? С какво камъка ще спечели ако стане жив? Гадно, но за сега няма отговор! Информацията идва отвън...незнайно как за сега. И благодарение на тази информация нещата се превръщат в такива каквито ги наблюдаваме и изследваме. Още веднъж...трудно ми е да си обясня как някакви атоми правят съзнателни ходове за да се превърнат в клетка, която е толкова комплексна и невъзможна, а в същото време я има и е изградила организми, че чак и съзнание? Ако има някои който да ми даде смислен отговор да заповяда.

3.      Хипотезата, че съществува една много мъдра и надарена с огромно знание разумна твар наречена Бог е доста приемлива. Философски човек се чувства по добре ако знае, че е създаден от нещо много мъдро, а не от тези симпатични животинчета – маймуните. Човек не иска да е сам в света и предпочита в трудни моменти да се уповава на някого. Когато не можем да си отговорим на някои въпроси най-лесното решение е ние сме създадени от Бог. Религиите ( частно мнение не ми харесват)  дават някакъв морал  за живота, но колко пакости са направили и правят до ден днешен? Най-големият недостатък на тази хипотеза е : От къде тогава се пръкна Бог ? Защо му е трябвало на Бог да създава Вселената, ако е абсолютен. Значи или той не е абсолютен и създавайки Вселената се радва и усъвършенства като знание и мъдрост или ако е абсолютен той нямаше да има нужда да създава всичко това?

4.      Според мен нещата са толкова противоречиви защото ги разглеждаме от гледната точка на различни науки. Физикът казва аз съм прав, математикът също, биолога, химика, философа... Цялата вселена е едно общо и взаимно свързано цяло, което съществува и живее поради тази си свързаност. За да се разбере до колкото можем цялата тази свързаност трябва да впрегнем всички коне и да видим на къде ще тръгне каруцата. Иначе става едно безкрайно без смислено бърборене!

      А може би нещата въобще не стоят така? С човешката логика и знания ние навлязохме дълбоко както в микро космоса, така и в макро космоса. Революционните постижения на физиката в квантовата си област ни дадоха надежда, че най-накрая ще разберем от къде е тръгнало всичко. Хайзенберг и неговият принцип за неопределеността попариха всичките ни надежди, че можем да прекрачим границата. От едно място на татък материята е ненаблюдаема. Същото май се получава и на другият край Какво излиза, че "самоорганизиращата се материя" сама си поставя ограничения в себе познаването си и невъзможността да разберем как тя се е "самоорганизирала"? Защо ли е било необходимо това? Не ми го побира акъла. Освен ако нещата въобще не стоят така.

     Интересното е, че "съзнателните" ходове са присъщи не само на органичната, но и на неорганичната материя. Да вземем атомите на отделните химични елементи, които при дадени условия взаимодействат еди как си, а при други условия не взаимодействат, а при трети да речем им се разпадат ядрата. И винаги при същите условия (т.е. ако ги възпроизведем) се случва точно същото. Това се случва по силата на причинно-следствената връзка между условия и процес а също и в следствие на структурата и основните закони за взаимодействие. Така, че всъщност това дали въглерода ще се подреди в идеалния кристал на диаманта, ще стане на въглен или пък графит...или пък ще взаимодейства с други вещества и ще се подреди в сложна молекула зависи от безкрайна верига събития образуваща съответните условия. Може би за точно  тези  действия на въглерода не е необходимо висше същество за да се случи това. Нито пък е плод на ПРОСТА случайност. Нещата са да речем...доста по-прости от една страна и съвсем по-сложни от друга (особено ако тръгнем да търсим по веригата от събития...ще се изгубим в безкрайността), но си остава без отговор, от къде, как и защо всичко това го има и така работи?

Деликатният баланс във Вселената

От скоростта на разширяване на Вселената до разположението на Земята в галактиката Млечен път, от вида на светлината, която отделя Слънцето, до нивото на вискозност на водата, от разстоянието на Луната от Земята до пропорциите на газовете в атмосферата и безбройните фактори, които не съм споменал тук, са регулирани в идеалните за човешкия живот количества до такава степен, че най-малкото изменение дори само в един от тези безбройни фактори би означавало прекъсване на всички форми на живот във Вселената.
И наистина, всеки един от необходимите условия, за да може човек да съществува във Вселената и да продължава живота си, са в качеството на "чудеса". Съединяването на милионите необходими условия пък формира една безкрайна “верига от чудеса”.

Скоростта на разширяване на Вселената притежава една изключително критическа за образуването на настоящата й структура стойност. Ако скоростта на разширяване беше малко по-бавна, то цялата Вселена още преди Слънчевата система да се подреди по подходящият начин отново щеше да рухне. Ако Вселената се разширяваше малко по-бързо, то материята нямаше да може повече да образува нито галактиките, нито звездите и щеше да се разпръсне и изчезне в пространството. И двата случая означават невъзможност от съществуването на нас и всичко живо. Но нито едно от тези неща не е настъпило и благодарение на изключително деликатната стойност на скоростта на разширяване е възникнала сега съществуващата Вселена. Добре, но колко чувствителна е тази стойност?
Известният професор по математика и физика Пол Дейвис от австралийския университет Аделайде е извършил дълги изчисления, за да даде отговор на този въпрос и е достигнал до едно невероятно заключение. Според Дейвис ако скоростта на разширяването станало след Голямата експлозия, чрез която е възникнала Вселената, се различаваше с един на един квинтилион (1/1018) , то нямаше да има Вселена . В числено изображение цифрата един на един квинтилион ще изглежда така:
"0,000000000000000001".
С една дума, дори изменение с една такава астрономическо малка величина означава Вселената да не може да съществува. Поради тази причина Голямата експлозия (Big Bang) не е произволна експлозия, а е изключително добре изчислено и подредено от всяка една гледна точка явление.
Както знаем планетата Земя е част от Слънчевата система. Слънчевата система пък е едно място, в което има безупречен план и съвършено равновесие.
Разпръснатостта на небесните тела в космоса и огромните разстояния между тях са задължителни, за да може да има живот на Земята. Небесните тела и разстоянията помежду им са подредени в хармония с множеството космически сили така, че да подпомагат живота на Земята. Тези разстояния влияят пряко на орбитите на планетите, а също така и на самото си съществуване.
Когато вземем предвид всички физически променливи на една такава даваща ни възможност за живот Вселена каква е вероятността тя да е възникнала случайно?
Според видният aнглийски математик проф. Роджър Пенроуз тази вероятност е следната: 1 на 1010123! Трудно е дори да си представим какво означава това число. В математиката числото 1010123 се образува като до числото 1 бъдат поставени 10123 нули . (Това е едно число, което е по-голямо дори от общия брой на атомите във Вселената, който е 1078, това е едно изключително астрономическо число.) В математиката вероятност, по-малка от 1 на 1050, статистически е прието да се смята за нулева вероятност на изпълнение. Числото, за което говорим обаче, е на степен трилион пъти трилион пъти трилион много по-голямо от 1 на 1050. С една дума, тази цифра ни показва, че обясняването на Вселената посредством случайности е напълно невъзможно. Това, че Вселената, в която живеем, е възникнала в най-съвършената си форма е благодарение на някакви физични зкони създадени изначално. Без съмнение, това, че живеем в една такава безупречна Вселена не може да е резултат на формираният от пълните случайности или решенията взети от несъзнателните атоми ред. Въпроса ми е от къде идват тези първоначaлни знания и информация за да се случи това , което е „реалност”? ( в следваща тема ще разсъждаваме за реалноста)

За хаоса и подредбата във Вселената

На където и да се обърнем около нас цари ред и хармония, като че ли всичко е програмирано  следвайки своят естествен  ход. Като започнем от първоначалните условия за съществуването на Вселената та до днес нещата се развиват с необяснима  за науката закономерност и подредба. От елементарните частици та до планетите и галактиките нещата се подреждат в своя безкраен пъзел и ни разкриват непрекъснато своето величие. Ако, както твърдят някои учени „Големият взрив” е дал началото на съществуването на Универсума и след това нещата са започнали някак си да се „само развиват”, „само регулират” и „ само създават” без нужда от допълнителна енергия и информация, която за кратко ще наричаме ЕИ ( енерго-информация), то тогава ще затънем в хипотезата на хаоса. Каквато и да е система оставена без външна намеса се стреми да достигне своето хаотично състояние, т.е. да се саморазруши. Научно му се казва „ Ентропен принцип”( втори закон на темодинамиката). Това ще рече, че ако оставите например вашата къща без надзор 10 години, то след, като се върнете от чужбина ще заварите една развалина пълна с паяци, паяжини, обелени стени и изгнили черчевета. Това се случва с всичко оставено без външна енергийна намеса. И за градината, и за автомобила, и за микровълновата печка , и за всичко за което се сетите. Материята в този свят се стреми към хаоса и смърт ако нещо по някакъв начин не го подрежда и поддържа съществуването му, както и развитието му. Да се надявам, че нямаме спорове в това? Тогава, как да си обясним, че почти 15 милиарда години нашата Вселена съществува, разширява се и се развива толкова логично и подредено и не се предава на хаоса? Единственият възможен отговор е, че тя се захранва непрекъснато от ЕИ, която я води по безкрайните разстояния и безкрайните времеви отрязъци към развитие, а не към унищожение...поне за сега. Изниква въпроса от къде идва тази ЕИ? Нея има ли я преди да се създаде материалната Вселена или се създава заедно с материята? Логично е да предпочетем идеята, че ЕИ я има преди създаването на материалният всемир за да може да го управлява и развива и да не допуска хаос, а на против развитие и то какво...! Е тогава въпроса ми е от къде идва цялата информация и енергия за да се случва това, което се случва? Ще задам старият философски въпрос? „ Защо във Вселената има нещо, а не нищо?” Защо сътворяващият принцип управлява нещата, а не унищожаващият? И за да можем да се забатачим в нашите размишления можем за края на тази глава да си зададем въпроса:  „Кому е нужно всичко това и какъв е смисъла да го има и да се развива точно по този начин?” Отговори много..., като започнем от религиите и свършим с най- новите хипотези от средите на „официалната наука” и никой не дава разумно и приемливо за нас човеците обяснение. Религиите казват това е божа работа, а науката , че още не сме създали теорията с която да обясним всичко, но продължаваме да изследваме. Явно нещата не са толкова прости за да могат да се обяснят с прости думи, или са толкова очевадни, че ние хората усложнявайки всичко с досадни математически формули се опитваме да докажем, че живота съществува, след, като той найстина съществува. Поне за мен е странно всичко това да си заравяме главите в пясъка и да продължаваме да твърдим, че Джон Ленън е един от президентите на САЩ. След като за толкова години науката разкри много нови технологии и лекарства и подобри живота на милиони хора , значи Вселената иска да бъде опозната и изучена. Ние си мислим, че това става бавно. Какво е бавно и какво е бързо няма как да попитаме великият Айнщайн, за съжаление. Но е факт, че Вселената се разкрива непрекъснато и позволява да бъде изучавана ми дава надежда, че един ден ние хората ще разберем защо всичко се развива по този сценарии и нещата стават така. Единственият разумен начин да обясним липсата на хаос във Вселената е , че тя се захранва непрекъснато с енергия и информация и сътворението не спира даже и за миг. Ако се изключи щепсълът всичко ще се срине и ще стане хаос. Моето заключение е, че сътворението  на нашата Вселена е станало преди много години и продължава да се сътворява до сега непрекъснато , иначе всичко щеше да е загинало. Контакта все още е включен.

 

От къде идва захранването?

Трудна тема за мен специално. Да от къде идва захранването на нашата Вселена с енергия и информация? Че има такава има я, но от къде и как се е пръкнала  само мога  да гадая. Човек без да е Бог създаде компютрите и Интернет мрежата. Ние хората можем да си общуваме по цялата планета с Нета! Всеки компютър има код за връзка тъй наречения IP  адрес. Ние се свързваме и общуваме без значение на кой континент сме без проблеми денонощно. Ако се огледаме около нас, нима всичко не са кодове и адреси. Менделеевата таблица...кодове и адреси. Всеки елемент има номер-код! ДНК...нима всичко не е кодове и адреси. Всяко нещо в този свят си има кода и адреса. Задавате ли си въпроса, че и нашето съществуване са адреси и кодове към Вселенската операционна система. И по този гениално измислен начин ние получаваме инфото и енергията за нашите следващи стъпки? ( по нататък ще се опитаме да разсъждаваме за това имаме ли свободна воля или само право на избор?)

Въпроса е какво е полето, което разпространява и доставя тази информация до всичко в нашата Вселена? Ако успеем да го установим и разпознаваме явно ще можем да черпим информация от там и да станем по- знаещи и можещи.  Все още не задавам въпроса от къде идва това инфо и кой го е създал и, какво управлява така деликатно и гениално нещата със цялата си сложност и комплексност?

 Имаме един български учен академик Божидар Палюшев, който предполага, че това информационно поле е торсионното поле и написа доста книги по темата приети в голяма част от научният свят. Дали това поле е носителя на информацията , все още гадаем и как се създало също. Може да е, а може и да се окаже съвсем различно нещо. Надявам се Българина да е прав! Логично е , че инфо и енергията подхранват Вселената. Иначе нямаше да съществува, нали? Трябва да разберем от къде идва инфото и кой го е създал? Религиозните хора без да се замислят ще отговорят... Дали това е логически разумно? Ако приемем факта, че съществува една свръх мъдра и знаеща структура наречена БОГ, веднага следва въпроса, а нея кой я създаде? Много гаден въпрос за Ватикана и за всички вярващи в мъдростта на създателя. Съвременната астрофизика наблюдава Вселената с все по добри средства, телескопи, компютри, апаратури  и до сега не е намерила някакво превилигировано място в нашия Всемир дето би се подвизавал БОГ. И сигурно никога няма да намери такова място си мисля аз. Защото такова място в нашата Вселена не може да съществува. Ако някой е създал всичките закони и правила по които да стават нещата  и даже самата Вселена със сигурност не се намира в нея!  Иначе нямаше как тя да съществува. Той не може да се създаде от  преди Вселената и да я управлява. Логиката подсказва, че е знание извън нашата видима и изучавана Вселена. Друго обяснение поне за сега нямам. Човека, като носител на разум, съзнание и абстрактна мисъл винаги ще си задава въпроси и може би точно това е предназначението на разума да осъзнава и да опознава. И може би точно тук се крие отговора за смисъла на всичко. Да бъде разбрано и осъзнато и да се развива паралелно с Вселената за да се осъзнае мъдростта и знанието, което ни се предлага! Явно това е висшата цел на нашето съществуване. А може би не и греша тотално? Че има захранване ...има, от къде идва все още не знаем и се надяваме да разберем, какъв е смисъла да разберем още не знаем, но всичко , което ни заобикаля крещи и казва да продължаваме да търсим. Сложно е поне за сега. След време може би нещата ще се избистрят, когато спрем да даваме милиарди за армията и центове за науката. Вселената ни се предлага да я изучаваме, а ние и предлагаме бомби и война?! Да се надявам, че не съм единственият наивник в тези разсъждения и на тази планета?

Ако сложим черта на досегашните размишления и се опитаме да дадем отговор с едно изречение и то е... Няма смисъл да търсим БОГ. Въпроса е лишен от смисъл. Той просто не е в нашата Вселена и никога като материални човеци не бихме могли да го осъзнаем и да разберем. Ние сме част от всичкото и всичкото е част от нас. Нищо не ни остава освен да вярваме в сърцата си, че създател има и благодарение на него ние се радваме на всяка секунда от нашият живот, който е единствен и неповторим. Затова живейте своят живот достойно и оставете  след себе си нещо за което да си спомнят вашите поколения и да се гордеят с вас. Това за мен е големият смисъл на чудото наречено живот! Утре ще продължим да си изтискваме мозъка. За сега чао и много успешни ситуации!



Тагове:   нашето,


Гласувай:
0



1. kiarasoto - Чудесен анализ!
10.02.2009 08:22
Все пак има хора, които разсъждават за невидимите сили, които ни владеят.
Аз също се опитвам с прости анализи да си отговарям на сложните въпроси. Как си обеснявам хауса и реда. Това е възможноста за програмиране на материята, която е подложена на разпад с разум, който дарява нова сила за осъществяване. Това съвпада с твоето виждане за " това става и това не става, това е жизнено и това не е жизнено".
Винаги се питаме, от къде идва началото.Аз си отговарям: Началото идва от нашият край. Може ли някой да знае своя край. Той може да е свръх съзнание, както и безжизнена материя. Именно тази информация, която ние си обесняваме като време на развитие ни дава импулса на затворения кръг в който началото и края са едно и също нещо.
Да осъзнаеш своето раждане е същото,както да осъзнаеш своята смърт. Това е процес на самозараждане и самосъздаване. Въртиме се в този кръг до опознаването на същноста си.
Според мен както малкото, така и голямото се осъществяват по един и същи принцип.
Ако човека успее да умре в пълно съзнание, като осъзнае своето новораждане, той би могъл да препрограмира материята на мъртвото си тяло, за да продължи своя ход. Съзнанието е онази разумност, наречена Е И ,която може да поправи грешката в компютъра на системата. Случва се и обратното - вирусът да унищожи оперативната система и компютърът ни да остане неизползваем.
Всяка материална частица притежава информация.
Представи си съзнанието на човечеството като информационен блок, който притежава силата да въздейства на частиците за тяхното програмиране и създаване на клетка. Това и сега се прави от учени. Създава се човешки ембрион в лаборатория, променя се ДНК-то, чете се генома. Мислиш ли, че именно това съзнание, което е събрано днес от хората, не е въздействало в миналото преди милиони години. Всичко се върти в кръг до осъществяването си.
Това, което създаваме като Бог, или силата, която ни въздейства сме самите ние, тези, които живеем в материята, в духа, в съзнанието. Това, което ни липсва е познанието за начина по който това става.
Ще радберем живота и смърта, хауса и реда едва тогава, когато започнем да разбираме къде е нашето място във Вселената.
За мене звуковата вълна е градивна и разрушителна, така както светлината и тъмнината си взаимодействат. Можем да прозрем това, само когато бъдем безпристрастни. Когато излезем от системата на разделението и спрем потока на противоборството влизаме в реката на приемането на съществуванието. Там нещата са по-ясни и е възможно да открием себе си, както и многоизмерната ни същност.
Мястото на Бог винаги е празно. Със всяко едно изкачване по пирамидата се осъществява и върхът и. Ние сме в основата, но знаем,че чистката ни подлага на пресявка и накрая остава само един, но той носи цялото. Тогава върхът и основата на пирамидата се превръщат в куб, който завъртян създава кръга на осъществяването и опознаването.
Информационните кодове са букви и цифри, измерение, проверено и осъществено. Само такова информационно поле може да въздейства и да променя. Нужно е да бъдем малко по доверчиви, като децата, за да прозреме чудесата, които ние сами си създаваме, но не познаваме и ги наричаме БОГ.
Тъмната материя е онази част от Вселената, която ни дава възможноста да я опознаем, като опознаем самите себе си. Светлината на звездите е само осъщестмено съзнание, което приемаме за водещо.
Следователно имаме бъдеще, имаме шанс за развитие и търсене на скритото и неосъщественото.
Духът на човека е най-великото нещо, което може да има. Чрез него стават чудесата.Чрез него можем да пътуваме във времето и пространството. Съзнанието е светлината, треакторията, а духът е двигателя на космическия кораб. За да можем да направим това, наистина е нужно да осъществим връзката си с другата Вселена, онази в която Бог е!
цитирай
2. анонимен - хауса и реда
10.05.2009 15:17
според мен хаусат е просто вид подредба която ние сме нарекли хаус!!!
примерно когато не сте подредили стаята си тя е разхвърляна и казваме че е пълен хаус но се пак ние сме го направили тъка след това просто пренареждаме старата подредба.

Относно бог аз мисля ,че бог не е нещо материално това е просто сила която най много прилича на причинно-следствената връзка и всички нейни клонове защото ако не направиш нещо (причина) няма как то да се развие и да излезе нещо (следствие) ако се молиш примерно за пари и ако си вярващ ще имаш една психическа подкрепа която ще ти помогне да изкараш пари но ако стойш и се молиш те няма да паднат от небето!!

Друг пример е ,че ако си болен ако се молиш но не правиш нищо по въпроса да се оправиш има шанс да оцелееш ако имунната ти система е достатчно силна!! Но има шанс и да починеш независимо дали си се молил или не независимо вярващ или не това зависи само от теб самия и от други фактори но това е друга тема..

Съжелявам ако моите мисли не ви допадат но това са си мой мисли и се пак е хубаво да се помисли по темата от каде и как сме възникнали но след като разберем какво??? Това най вероятно няма да ни помогне за в бъдеще!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1031501
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1363
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930