Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2010 05:50 - Къде е БОГ ?
Автор: rockbul Категория: Забавление   
Прочетен: 2236 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.09.2010 22:54


       От както свят светува и хората сме започнали да ползваме с пълна сила съзнанието си има едни въпроси, дето ни вълнуват  и все не можем да намерим правилните, логични и научно реалистично издържани отговори. Хем сме си изградили една система за реалност и възприемаме заобикалящият ни свят като такъв и апроксимираме някаква бъдещност, хем отговорите на най-важните въпроси ни убягват и са дълбоко скрити за нашето познание и сетивност. Физици, философи, биолози, богослови непрекъснато проучват и публикуват знания в тази насока, но все още нещата са скрити за нашият разум и бих казал недосегаеми поне на този етап от нашето човешко развитие. Най- важните въпроси за нашата цивилизация са :

1.   Защо има нещо ?

По-лесно е да няма нищо. Нищото не изисква ресурси, знания, енергия или информатика. Да, но Вселената съществува въпреки това. Какъв ще е отговорът на научниците или теолозите?

2.   Защо това” Нещо- Вселената” се подчинява на такива логични и предвидими  и от човешка гледна точка закони. Просто перфектни постулати.  И нас ни има...?! Няма как да сме точни и в същото време да приемем, че това е случайност...Мисля, че това е най- нелепото твърдение. Случайност с размери 14 милиарда светлинни години подредено, като Менделеева таблица може да възбужда умовете само на зомбирани учени- папагали, но не и на нормални люде.

3.   „Нещото” ни изненадва непрекъснато със специфичните си проявления и ние затъваме в търсене на отговори, които са предначертани от антихриста- науката и се забатачваме все повече и повече  в своето незнание.

4.   Сложноста на „Нещото” изисква  огромна информационна и енергиина мощ непонятна за човека и няма как да е понятна след, като сме част от това „Нещо”. Човек няма как да знае как изглежда една къща отвън след като не е излизал от нея.

5.   Не намирайки разумен отговор на това защо „Нещото” го има, защо нас ни има и какъв е смисалът на това да ни има и да се размножаваме след, като науката толкова десетилетия не може да ни даде отговор, а и няма как да го даде, защото това е извън нейните възможности ние се опитваме да намерим отговрите в едно свръх можещо, мъдро, силно и знаещо същество БОГ.

6.    Логично е да си зададем въпроса, къде е БОГ? Ако действително съществува Творец- БОГ и той по негова воля е създал всичко това си задаваме въпроса защо го е направил и какъв е промисъла за това?

7.   Единствените писания за Божиите дела можем да намерим в Библията. Ако се опитаме сериозно да вникнем в писанията откриваме един нов морал непознат до тогава. Действително светът се е променил след това и май е станал по- морален или така ни се струва. Не са клали враговете си с ножове, мечове и копия, а натискат копчета. Не убиват 1000 човека, а около 150 000 с една бомбичка над Хирошима например.

8.   Защо Бог създава всичко и след това за няколко години ни разрешава да се изпотрепем /60 000 000 загинали поради нечия воля само във Втората световна война/. Справка Хитлер, Сталин, КГБ, БКП и т.н и т.н.

9.   Ние нормалните хора знаем и сме убедени, че Библейските истини са добри и морални. Опитва ме се да живеем по тези канони, но нещата никога не стават така и естествено попадаме в блатото на грешниците. Една идиотска философия. Естествено, че никой свободомислещ човек не би се съобразявал с някакви налагани правила незнайно и недоказано от къде и винаги ще бъде в нарушение- грях.

10.                 Добре, на мен ми се иска много да има Бог –Творец и да знам, че не съм сам в тази Вселена и мога да искам помощ от някого. Защото аз искам точно това. Не желая Бог да ми прощава, искам Бог да ми помага.

11.                Търся Бог и искам да го приема в сърцето си !

12.                 Понеже съм инжинерче-музикант търся логиката и научното обоснование за нещата. Библията я попрочетох няколко пъти и доста неща не ми се изясниха. Искам да има Бог, но не искам да вярвам в това , а да се убедя в реално доказани аргументи.

13.                Случайно точно 13 –та точка задава въпроса: - Няма нито едно историческо достоверно писание, че Иисус е съществувал реално.Ако е имало такава личност дето е правила такива чудеса и е имала толкова последователи щеше да гъмжи от исторически писания. Такива за сега няма? Защо ?

14.                 Бог е създал човека ? Какво му пречи по уаерлес връзката, а даже и в началната програма да ни вмени 10-те Божии заповеди? Защо не го е направил? И какъв е смисълът да изпраща Иисус на Земята, който да говори с притчи и неяснотии и даже не се знае въобще дали е съществувал.

15.                 Парадигмата на Християнството е, че Христос е умрял на кръста за да вземе нашите грехове върху себе си.

16.                 Каква е необходимоста от Христовата смърт на кръста за сега не ми е ясна? Жените продължават да раждат с болка, кражби, убийства, изнасилвания, мъка, болести, нещастия, войни, смърт,катастрофи, природни бедствия? Така погледнато жертвата на Иисус е ненужна. Новият Завет ни убеждава в обратното. И преди Иисус и след него мъката и незгодите са едни и същи за човека.Оказва се , че е умрял на халос. Аз нося образът му в моето сърце и е хипотетичната личност, която харесвам.Приемете и вие това. Христос е магнетичен дори и измислен аз харесвам точно този морал и този божии син.

17.                 Живеем около 70-80 години. Учим, работим, влюбваме се, женим се имаме дечица, радваме се на малкото щастие и страдаме от голямото нещастие. Ако Бог ни е създал по свой образ и подобие сигурно и той е толкова нещастен като нас.Да се надявам, че мазохизма му е неприятен.

18.                Човешкият живот е една мъка. Дано да греша, ама Бог да създава хора дето да са нещастни през целият си живот и да умират на паважа на улицата...Защо въобще ги създава? Кава е реалноста и научноста  в такъв  акт ?

19.    Добре де има ли БОГ и как да станем част от него?

20.   На нашата планета има 6 милярда люде, 1 милярд са християните, другите 5 милярда в болшенството въобще не знаят и не предполагат, че е  съществувал такъв човек- божии син  Христос и неговата мисия се обезмисля за 4/5 от хората на Земята. От тази гледна точка се обезсмисля и неговата жертва и учение.

21.   Това, че не са открити достоверни историчски писания за неговият/Иисус/ живот ще го приемем, като недостатък на археолозите и историците поне за сега. По- фрапиращото е, че божият син не може да пише и не е написал ното една буква саморъчно, а е разчитал на какво...устно предание на неговите „притчени слова” ? Защо такава постъпка от БОГ за когото тайната на атома не е тайна и владее силата да вдъхва живот и създава Вселена? Всемогъщият БОГ не е оставил прост, достоверен и ясен знак на нас неговото създание за това кой е той и какво желае?

22.   БОГ – създателят на ДНК, създателя на  материята, творецът на Вселената, няма ресурса да вмени в нашето съзнание моралът,а трябва да изпраща негов син, който нищо не написва, а доста години след смърта му определени от човешкият църковен събор библисти представят неговият живот за верен и истинен. Аз се занимавам с компютри и мога да вляза в компа на приятел от 30 000 км разстояние и да променям неща, който искам. Аз съм обикновен човек. Бог е необикновен и след като може и е създал всичко това, трябва да няма никакви проблеми да пренастройва създанието си. На нищо такова обаче не сме свидетели.

23.   90% от нещата в света се случват против желанието и волята на БОГ, ако това в Библията е неговото желание?

24.   И защо Бог не напише с големи букви на какъвто си иска език /а защо да го пише, като може да ни го вмени, чрез мисълта ни/ какво точно иска от нас.  Излизам от къщи и виждам в небето огнен надпис :- „ Ангел, престани да злозловиш, че ще гризнеш дръвцето !”

25.   Дръвцето го гризваме още с раждането си. Безпомощни сме , като същества дълги години. Трудно се учим да говорим, да ходим и да мислим. Раждаме се без опит и капчица знание не нужни на никого освен на нашите родители. Дълги години учим и трупаме опит за да може да просъществуваме и оцелем някак си. В училище ни засипват с информация, която по нищо не отговаря нито на нормите, нито на етиката на БОГА. Живеем и умираме без да разберем защо е било необходимо да се трепем 70-80 години и после всичко безвъзвратно се губи на 2 метра в земята. Защо сме му на Бога такива и какъв е смисълът да ни има без да направим  нищо Богу угодно. Безмислено съществуване. Не ми се вярва Бог да е безсмислен, да създава сурогати и не осъзнати неща и да ни търпи в такъв вид. Ама защо да ни търпи нали той може всичко! Защо не ни е направил такива каквито иска, а целият „Стар Завет” е изпълнен само с кръвопролития, закани, заплахи и убииства ?

26.   Оказва се, че християнският Бог е отмъстителен, кръвожаден и злопаметен. Така излиза поне от „Старият Завет” на всяка страница кръвопролития и заплахи за човешкият род. Аз като искам да вменя нещо на синът ми му заявявам в прав текст и детето го прави без да е необходимо да го запалвам, затривам, удавям в потоп, разчеквам или заколвам с нож, меч, кама или кухненски нож. Аз без да съм Бог съм жалостив и никога не бих убил или наранил поне физически човек. Обичам хората и ми харесва да помагам. Ако тези мои качества са вменени от БОГ то защо не ги вмени на всички хора и никога нямаше да има войни и хората да се трепят помежду си, нямаше да има банкери, лихвари, ловджии, политици, убийства, измами, лъжи,коварство,предателство?

27.   Бог има моща да създаде Вселената, но не може да накара хората създадени/по негов образ и подобие/ да живеят нормално и Богоугодно в нея. Има ли някой дет се схваща това ?

28.   На тази дата е родена и дъщеря ми и синът ми / 28 / . Ако Бог иска да се радва на творението си нека да ни покаже в право писание, че е Той и ни е създал и иска от нас да го разберем не с помоща на богослови, философи,биолози, физици и всякави метафизици или политици.Когато това се случи хората от целият свят ще повярват в неговото съществуване и ще тръгнат след него и неговите думи и няма да има мъст и гадост по света.

29.   Топката е в Божиите ръце. Такава велика мъдрост и знание  не може да не знае, какво предстои на неговото творение. Очакваме с нетърпение Божията промисъл. Иначе светът загива.



Тагове:   Бог,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1030795
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1363
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930