Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2010 02:54 - Чалга- купон пред Алекандър Невски, вместо пред джамията ?
Автор: rockbul Категория: Политика   
Прочетен: 2233 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 13.06.2010 02:44


Нарочно ли го направихте, Митко? / става въпрос за митко-пайнера/

Румен Янев

 

Вече не си спомням, кой беше казал, че някои държави си имат мафия, а у нас мафията си има държава. Сега вече е ясно и кой е гъзолизеца  на тази мафия-държава. След силиконово- перихидролените девойки на “Пайнър” не ми се вярва Васко Кръпката отново да застане до сините знамена върху сцена, издигната пред храм-паметника “Св. Александър Невски”. Това място вече не e същото.

Пространството пред стъпалата на храма бе свято за недоубитата българска демокрация. То бе изпълнено със спомени за хилядни възторзи, с ехото на огнени слова и мощни китарни рифове. От това място в първите дни на декември 1989 г. избуяха големите надежди на българската интелигенция, че сриването на Берлинската стена е знак за истински демократични промени и тук, на Балканите. Тези надежди бяха възпети, а малко по-късно – и оплакани от незабравимия Георги Минчев. От този площад литнаха надеждите на подуенския бард Васил Георгиев, че комунизмът си отива. Това свято място помни многохилядните митинги през гладните Луканови и Виденови зими. Тук прозвуча клетвата на Иван Костов пред изтръпналите в поредната си надежда българи: “Няма да ви излъжем! Няма да ви предадем!”
/ На това свято място и аз собственика на БЛОГА направих два концерта в които участваха съзвездие от Български музиканти  Стефка Съботинова, Иван Лечев, Дани Милев, Магата, Ивайло Крайчовски, Юли Анков. Бях сигурен, че точно на това място няма да се посегне никога от страна на чалгарите, но уви.../

На този площад българите посрещнаха Папа Йоан Павел Втори. Тук те приветстваха и завърналия се след дълго изгнание български  ха, ха "цар".

Кажи бе, Митко, нарочно ли направихте празника на чалгата точно на това място?! Нарочно ли озвучихте с кючеците си един от свещените площади на българската демокрация? Нарочно ли набодохте като кебапче и малкото останали ни скъпи спомени от близкото минало, когато рокенролът разбиваше натрупания страх и поднасяше на изумения народ първите глътки свобода.

Не ми обяснявай, че музикалната ви продукция отговаряла на натюрела на българина, защото той си бил балканец. Музикалната ви продукция отговаря на натюрела на правото черво, в каквото се опитвате да превърнете изтерзаното от смахнатия преход население на тази държавица. Музикалната ви продукция е апотеоз на консумативното мислене и някой ден (дано!) ще превърне и теб самия в кебапче. Защото онези, които поръчват тази музика като нищо могат да поръчат и теб. / рано или късно ще стане, примери бол в чалгария /

Сега столичната кметица решила да забрани всякакви публични прояви на този площад, поради недоволството на хората от кебапчийската ви вахканалия. Хитричко. Няма да има повече чалга. Но няма да има и сини знамена, рокенрол и свободен дух.

Нарочно сте го направили, нали, Митко? Сега остава да се насочитге и към Герена. В безметежната тишина, която ни е обгърнала, щракането с пръсти отеква като изстрели.




Тагове:   Невски,   Безумие,


Гласувай:
4



1. yuliya2006 - ПОЗДРАВИ ЗА ПОСТИНГА! А СИЛИКОН...
12.06.2010 05:55
ПОЗДРАВИ ЗА ПОСТИНГА!
А СИЛИКОНОВИТЕ ПАСТИ НА МАРИЯ АНТОАНЕТА БАВНО НО СИГУРНО ВЪРВЯТ КЪМ ЕШАФОДА! ЗРЕЛИЩАТА НА ПОРНО ИЗЯВИ ПРЕНАСИТИХА СЕТИВАТА ...ГЛАДНИ И ПРАЗНИ ЗА ДУХОВНО.. ТЕ ПРОСТО ПРЕЛЯХА!

А ТАМ... ОНОВА СВЕЩЕННО МЯСТО, НА НАЙ -ВИСОКАТА ТОЧКА В СОФИЯ..ТАМ НЕ МОГАТ ДА ГО ОСКВЕРНЯТ..НЕ МОГАТ!

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1030927
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1363
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930