Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2009 06:12 - " Еволюцията невъзможна 4 "
Автор: rockbul Категория: Технологии   
Прочетен: 1650 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 28.04.2009 06:36


 28.04.2009 Rockbul

             С  поредица от материали без да претендирам за изчерпателност ще се опитам да повдигна завесата на заблуждението и несъстоятелността на една хипотеза съществуваща почти 140 години ! Все още нямам изградена хипотеза за създаването на живота във Вселената  ( на Земята по всяка вероятност е донесен от Космоса), но определено Дарвинистката куца, скърца и издиша почти на всяка крачка и е тъпо хората да бъдат лъгани и да продължават да ги заблуждават.  Ще разчитам и на вашето участие дори и оборване на тезите!

За атомите и  таланта им да съществуват и работят безотказно?!

           Понеже в много от споровете с моите опоненти,  а  и мой приятели  са ми задавали въпроса, а химичните елементи от, които е създадена живата материя нали не са живи? Как тогава създават живот ? Ще се опитам да дам някакъв смислен отговор ( моето разбиране естествено )  с който се отклоняваме малко от темата, но той ще ни помогне в основните разсъждения   за възможна или не е еволюцията ( по представата на Дарвин и неговите последователи разбира се ) !

           Осъзнаването и подреждането на химичните елементи в строга последователна и научно обяснима потредба от Менделеев показва разум и логична подреденост на елементите в първоначалният им вид и нормалното осъзнаване на Вселената  от  какъвто и да е  вид съзнание. Най- важният елемент за живият организъм на Земята е Въглерода, който успява да създаде своите полимолекули и с това си проявление да  ни мъчат и тормозят  в училище с изучаването на   органичната химия  !  Въглерод  „ C ” , който забележете метафизичната ми забежка е изграден от 6 електрона, 6 протона и 6 неутрона и има пореден номер в Менделеевата таблица 6 ! 666 е числото от което е създадена органичната клетка . Аз не вярвам естествено на такива спекулации, но го давам, като пример от къде е дошла легендата за дяволското число. Сега по- сериозно!

         Електроните, които се въртят безспирно около ядрото с невероятната скорост от 1.000 км /сек, никога не се сблъскват помежду си. Това, че електроните,  които по нищо не се различават един от друг следват различни орбити ( електронни облаци) , е изключително поразително .  Въпреки че е толкова малък, атомът притежава система, която е толкова безупречна, уникална и комплексна, че спокойно може да бъде сравнена с тази на Вселената.  Всеки атом се състои от едно ядро и електрони, които се въртят в  псевдоорбити от електронни облаци.

Електроните са малки частици, които са почти две хилядни от размера на неутроните и протоните. Един атом съдържа равен брой електрони и протони, и всеки електрон има отрицателен (-) заряд равен на положителният (+) заряд, носен от всеки един от протоните. Общият положителен (+) заряд в ядрото и общият отрицателен (-) заряд на електроните взаимно се балансират и атомът става неутрален. Частиците с един и същи електрически заряд се отблъскват, а тези със срещуположен се привличат.

Първо, при нормални условия електроните, всеки един от които е отрицателно зареден, би трябвало да следват този закон и да се отблъскват помежду си, както и да се разпръснат надалеч от ядрото. Това обаче не се случва . Ако електроните се разпръснат от ядрото, то тогава Вселената щеше да се състои от безполезни протони , неутрони и електрони, които блуждаят в празното пространство. Второ , в съгласие със закона положително зареденото ядро би трябвало да привлича отрицателно заредените електрони и те щяха да се залепят за него. В такъв случаи ядрото щеше да привлече всички електрони и атомът щеше да избухне на вътре .

Нито едно от тези неща обаче не се случва . Гореспоменатата скорост на необикновеното движение на електроните (1,000 км / сек), силата на отблъскване, която упражняват един на друг, и силата на привличане, която ядрото упражнява над електроните, са основани на едни толкова точни стойности, че тези противоречащи си три фактора съвършено се балансират помежду си . В резултат на това , тази величествена система в атома работи без да се разпадне . Дори и само една от тези сили, въздействащи върху атома, да стане малко по-голяма или по-малка отколкото трябва да бъде, то атомът никога нямаше да съществува .

Освен тези фактори, ако ядрените сили, свързващи протоните и неутроните на ядрото един с друг, не съществуваха, то протоните, които имат еднакъв заряд, нямаше дори да могат да се доближат един до друг, пък камо ли да се съединят помежду си в атома. По същият начин неутроните никога нямаше да могат да се прикрепят към ядрото. В резултат на това нямаше да има никакво ядро, а от там и никакъв атом.

Всички тези деликатни изчисления са показател, че дори един-единствен атом не е безцелен, а действа под безусловния контрол на...?!. В противен случаи щеше да бъде неизбежен края на Вселената, в която живеем, още преди да е настъпило началото й. Този процес още в самото начало щеше да започне да тече в обратен ред и Вселената нямаше да може да се формира.

         Защо официалната наука не си задава въпроса за произхода на електрона

        Ще посоча един по- образен пример:  Нека си представим, че една група учени прави   експедиция до Витоша. По време на експедицията те откриват една пещера, която не е била известна от по-рано. И нека точно по средата на тази пещера да има един странен предмет, който да виси във въздуха : Едно странно тяло по средата, на което има образувано от съединяването на малки метални сфери „ядро” и малки метални топчета, които се въртят около това ядро в определена орбита със скорост от 1000 км/ч. ...  Ако нещо такова беше открито несъмнено щеше да се превърне в най-голямото откритие в историята на света. Целият свят щеше с любопитство да обсъжда как това странно тяло се е образувало, как така известен брой предмети са се съединили по този начин, как така металните топчета, които се въртят по орбитата, са се наредили така. Тема на най-сериозните научни статии щяха да станат въпроси като какво е горивото и от къде се взима за това движение, което е продължило в продължение на милиарди години без да спре, или как така е станало, че с течение на времето не е спряло. Всеки щеше да се интересува от това кой е сътворил това тяло и защо го е поставил в тази пещера. Някой от вас да си е задавл такъв въпрос или е по- лесно да кажем ...ами тя материята сами си ги прави тези неща!  Ако нещо прави друго нещо с някаква цел за осъществяване и  реализиранете му то на това му се казва съзнание според мен. Няма как нещо, което няма съзнание да създава и твори. Ако имате друга логика споделете? Поздрав!



Тагове:   еволюция,


Гласувай:
0



1. анонимен - Приятелю , официалната наука си е задавала тези въпроси
28.04.2009 13:25
и те имат своите решения . Ще се опитам възможно най-кратко и опростено да ти отговоря .
1.Квантовата механика представя вълните и частиците като две различни състояния на едно и също нещо , т.е. понякога можем да разглеждаме вълните като частици и частиците като вълни .Дуализмът вълна/частица е така нареченото "сумиране по траектории" , въведено от Файнман. При този подход не се предполага частицата да има една единствена история или път в пространство-времето, както е според класическата теория, а се предполага да минава от А в Б по всички възможни пътища. С всеки от тези пътища са свързани две числа: едното представлява размера на вълната, а другото представлява положението в цикъла (т.е. дали е в гребен или в падина). Вероятността за минаване от А в Б се намира, като се сумират вълните по всички пътища. Изобщо, ако сравним множество от съседни пътища, фазите или положенията в цикъла значително ще се различават. Това значи, че вълните, свързани с тези пътища, почти точно ще се унищожават помежду си. За някои множества по съседни пътища обаче фазите няма да се менят значително за различните пътища. Вълните за тези пътища няма да се унищожават. Такива пътища отговарят на разрешените орбити на Бор. Това обяснява и защо частиците следват дадена орбита без да се отклоняват в големи амплитуди от нея .
2.Материалните частици се подчиняват на принципа на Забраната на Паули. Според принципа за забраната на Паули две еднакви частици не могат да съществуват в едно и също състояние, т.е. те не могат едновременно да заемат едно и също място и да имат една и съща скорост в границите, наложени от Принципа на неопределеността. Принципът на Забраната на Паули има решаващо значение, тъй като той обяснява защо материалните частици не колапсират до състояние на твърде голяма плътност под влияние на силите, пораждани от частиците със спин 0, 1 и 2. Ако положенията на материалните частици са много близки, техните скорости трябва да се различават, което значи, че те няма дълго да се задържат на едно и също място. Ако във Вселената не действаше Принципа на Паули, кварките не биха образували отделни, добре дефинирани протони и неутрони. Нито пък те биха образували заедно с електроните отделни, добре дефинирани атоми. Те щяха да колапсират .
Надявам се , че съм успял да ти обясня , защо атомите не избухват навътре , както казваш и защо частиците се движат по определени орбити .
Поздрави!
цитирай
2. rockbul - satorium, който въпреки желанието му не го познаваме !
29.04.2009 02:57
Благодаря, че вземаш отношение по темата ми, но мисля, че си ме разбрал погрешно. Говорим за различни неща и то не на един и същ език . Ще се опитам все пак да преведа написаното от мен. Ей така за кеф и за да могат и другите, който следят темата да се изкефят разбира се. Научниците обикновено установяват нещо, което вече е създадено и работи от милиарди години. Гледат умно и след много чесане по главата казват: Я...клетка, ами има и ДНК...ууу, колко яко! Я да разгледаме какво можем да установим още...да има и двойна спирала...ура!!! Нобеловата награда ни е вързана в кърпа ! И действително другите недоклепаници дето са на същата академична хранилка ги награждават и обявяват публично величието им. Ти четеш тези неща, вярваш им и е нормално да ми отговаряш така. Виж сега пък и аз да ти обясня. Въпроса ми и темата ми са свързани не с това , кой е наблюдавал и описал нещо във Вселената и е оставил името си като установител на някакъв закон или на нещо си, а как и по какъв начин са се създатели всички тези неща? Ако започнеш да ме убеждаваш, че материята се самоорганизира и се само създава ще оставя поста ти за да ти се радват и другите четци на Блога без да искам от теб отговор, коя точно частица на материята е носителя на съзнанието за да може да създава. Иначе горните обяснения ги учихме още в института ( аз съм електронен инженер по образование, нищо, че хобито ми и бизнеса ми е музика ). Този материал вече е дъвкан и предъфкан многократно. Темата ми задава въпроси за това , каква е вероятността нещата да са така , каквито ни убеждават съвременните научници, че са ! Защото никоя наука не отговаря как и от къде произлизат или се пръкват нещата. Науката само установява съществуващите от векове неща и се обгръща в цветя и рози, защото просто подхода е грешен като логика, но не и като банкови сметки. Ти от кои си ? Получаваш пари за да твърдиш такива безумни неща или го правиш безплатно? Харесва ти мазохизма или тесногръдието ? Не ми отговаряй. Помисли си го в къщи и се опитай действително да мислиш логично и дедуктивно. В момента в които се отървеш от плявата ще започнеш да осъзнаваш факта , че имаш очи, език, сърце, дробове и бъбреци и един ненаситен нагон между краката!!!Харесва ти да си плод на случайността и мутант и жената , която харесваш да е произлязла от маймуна ? Това действително ли го мислите или сте се родили така ?
Това не е начина да те познаваме.
П.П. И един последен въпрос към теб ? Написал си, че те познаваме. Дай ми няколко бита информация за себе си, че не мога да включа. Сигурно съм изкукал вече? Щото ако си някой много известен, най- малкото ще казвам, че това го научих от еди си кой! Поздрав !
цитирай
3. анонимен - "познавате ме :)"
29.04.2009 11:38
Това лого си сложих след като се регнах отново , за да кажа един вид на приятелите си - ето , върнах се . но вие си ме знаете .
След като обясних логото си , което ви развълнува повече и от еволюцията , се надявам да съм задоволил любопитството ви .
В един коментар към теб в моя блог ти бях казал , че има два начина да разговаряме .
Никъде не си питал как и от какво се създава материята . През цялото време се възхищаваше на това , колко точно било изчислено всичко и набързо ни обясни устройството на атома .
Ако съм попречил на разговорите ти с другите читатели на темата , извинявай - няма да се бъркам повече .
цитирай
4. rockbul - Sartorium !
04.05.2009 01:38
Не се отказвай толкова бързо. Ако ти е интересно и се чувстваш щастлив да си поспорим, то моят БЛОГ е отворен за всички , ако обаче се сърдиш и дразниш материалистически те разбирам. Недей да идваш тук за да не се дразниш и да се чувстваш не комфортно! Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1028439
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1362
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031