Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2010 23:21 - Футболист - басист ! / само за музиканти и спортисти/
Автор: rockbul Категория: Забавление   
Прочетен: 1929 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 16.04.2010 18:55





Роналгimage





След  успешната си кариера в  Горно Джумайският футболен гранд „Парса” неуморимият футболист се отдал на почивка с жена си и приятели на китният остров Тенерифе. Пеели му канарчета на този канарски остров, отсмуквал си хладна сервеса  и слушал възлюбената си съпруга как репетира неуморимо на новозакупеният комплект  барабани  „Перлов ”. Несъмнено от този момент нататък канарчетата спрели да пеят и както е известно и кокошките спрели да носят и се наложило да ходят до близкия пазар за яйца. А яйцата били необходими на Рони защото били единствената спирачка към по- нататъшните напъни на съпругата му да срути цялата хасиенда с канонада от оглушителни удари по барабаните.  Влечението на Рониевата съпруга по ударните инструменти идвало от нейният Африкански произход и от желанието и да ходи на фитнес. Бие по тупаните и едновременно с  това прави фитнес ! Умно измислено, но тя, както и Рони въобще не предполагали, че никой не ще да си прави слухов фитнес и тътена на барабаните започнал да изнервя до краен предел Рони. А както е известно в средите на запознатите с футбола Рони е спокоен и уравновесен тип и колкото и да го секирят защитниците той не употребяваше словосъчетание в което са включени леля ти и едно възвратно – постъпателно движение служещо за възпроизвеждане, кеф и обида ако е насочено срещу  роднините ти по женска линия.  След  като Рони посетил няколко изяви на съпругата си на сцената започнал да се замисля каква роля да заеме в нейният живот ? Между другото съпругата му заедно със сестра си, баща си и четвърти братовчед на свако и спретнали банда и почнали да изкарват кинти по кръчмите на Тенерифе.  Бре каква стана работата  се запитал Рони ? Ами нали за да свириш на някакъв  инструмент сме учили в училище, че трябват години труд, репетиции, нерви и загубено време за игри. Нали инструмента трябва да се овладее, да го ухажваш, да го преболедуваш, да направиш репертоар да се научиш да се държиш на сцената и да си купиш сценични дрехи и то...станаха много работи. Та Рони точно това се питал, как жена му и част от фамилията за нула време направиха банда и почнаха да изкарват пари даже ? / в бандата са включени домашното куче Бок ( идва от боклук, защото там бил намерен)  и котарака Тъпи /. Мислил Рони, мислил и достигнал до единствено вярната идея :  

- И аз трябва да се включа я бандата ! / решение подсказано от  четвъртият братовчед на свакото на жена му /

Добре де ама сега следвало най – трудното, на какъв инструмент да свири ? Имало свободно място в бандата за валдхорна, арфа, виолончело, конски копита ( без рога естествено), черупка от костенурка, прещипан пръст, мъдурист , бас китара и кибик ( но за последното не давали пари знаел го от личен опит ). Нещата започнали да клонят  към бас китарата. Рони скоро бил гледал българският филм „Оркестър без име” и там Попандов е дал ясно да се разбере, че бас китарата е най- важният инструмент в групата. Плюс  това Павел бил монтьор и просвирил на бас, защо и аз ( Рони) нищо, че съм футболист да не мога. Аре бе знаеме ги тези монтьори- ментьори !

Добре ама от инструменти разбирал само четвъртият братовчед на свакото на жена му и явно трябва да се допитаме до него.  Далечният роднина почесал посребрената си кратуна, изпърдял се многозначително от което кучето Бок излязло през вратата за дълго време , а котаракът  Тъпи се покатерил на най- високото дърво с остатък от канарче в устата си . Решението изисквало много мъдрост и знание . Роднината след, като повторил поредицата от сложности  отсякъл:

-          Има една група от Гваделупа в съседният град и те продават някаква бас китара за жълти стинки. Дай да я вземем, че ако нищо не стане и ни подгонят поне можем да я ползваме за гребло на лодка и  да се спасим на съседният Африкански бряг ! Казах !

Щом така трябва, значи трябва. Купуват те инструмента Рони го хваща, като метла, но за сметка на това удивително бързо започва да напредва. Как, е тайна за сега строго пазена във фамилната банда . Рони от футболист за една нощ се превърнал в бас китарист. Е това ако не е талант на талантите пък на ? В същото време много музиканти, които нямали прехрана не можели да се доредят за участие, но Рони изпъквал и напредвал с всеки изминат ден. Още на първият месец  взел заплата на професионалист. Машала, евала, ашкулсун бе джанъм ! Ето така се прави . Както се казва не е луд този дето яде баницата, а този дето му я дава. Цялата случка ми се струва невъзможна и напълно измислена. Че кой е този луд дето ще ти плаща без да можеш да свириш бре ? Има ли такива бунаци , които да разрешават пък и да дават на някого да върши таквиз ми ти работи. Ами ако има наистина и действително са се подиграли с всички можещи да свирят музиканти и благодарение на Рони са лишили децата си и семействата си от средства за препитание ? Понеже Рони не говори български ще преведа написаното на Испански и ще го предложим на испаноговорящите фактори във футболно- музикалният бизнес за да оправят тази бакия. Очаквам коментарите на знаещите ! ( ако Рони се появи от някъде ще бъдем щастливи всички)...




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rockbul - Име на бандата ?
16.04.2010 01:52
Няма ли предложения как да се казва тази банда?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rockbul
Категория: Забавление
Прочетен: 1031765
Постинги: 249
Коментари: 563
Гласове: 1363
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930